Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Εξήγησέ μου!

Δεν ξέρω γιατί... αλλά ο Νικόλας είναι πάντα επίκαιρος, ακόμα και σήμερα! Ειδικά μετά τη συνέντευξη και, κυρίως, τις απαντήσεις του Πρωθυπουργού μου φαίνεται οτι το άσμα είναι κλασικό...
Βαρέθηκα τη μίζερη μου φύση
κανένας πια δε λέει να ξεκουνήσει
κανένας πια δε λέει να ξεκουνήσει,
αναμφιβόλως δε με χωράει ο τόπος ρε παιδιά
Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια,
τα δάκρυα να κάνω μπιχλιμπίδια,
τα λόγια, μοναχά, μας απομείναν κι οι θεωρίες
στην πράξη μας χαλάνε οι θεσμοί
Βαρέθηκα να λέω πως θα αλλάξει
το σύστημα μας έχει επιτάξει
απόκληρα απομείναμε πουλάκια,
κυνηγημένα με ξεπουπουλιασμένα τα φτερά
Βαρέθηκα κι αυτό το μονοπάτι
ακόμα και σαν βρω κάνα κομμάτι
πώς είναι δυνατό να μαστουριάζεις,
εξήγησέ μου άμα σου περιφράξαν την καρδιά
για πες μου, πώς μπορείς και μαστουριάζεις
άμα σου περιφράξαν την καρδιά
Συνέχεια μου έρχεσαι από πίσω
δεν έχω πια το σάλιο να σε φτύσω
πώς γίνεται στον ένα παλαβιάρη,
εξήγησέ μου κουτόχορτο χιλιάδες να βοσκάν
πώς γίνεται στον κάθε παλαβιάρη
κουτόχορτο χιλιάδες να βοσκάν

9 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Ελένη πριν από λίγο μιλούσα τηλεφωνικώς με ένα φίλο μου και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε ποιοι ψηφίζουν ακόμη Καραμανλή. Καταλήξαμε ότι από αυτούς που τον ψηφίζουν ασφαλώς υπάρχει ένα ποσοστό 20-30% βολεμένων, πλούσιων κτλ που δεν έχουν καλύτερη λύση στην Ελλάδα του 2008 και ένα 70% που τον ψηφίζουν ποδοσφαιρικά. Όπως λέμε Παναθηναικός Ολυμπιακός, ε αυτοί είναι Παναθηναικός!!

Και αυτό δείχνει τη βλακεία μας σαν λαός. Ο φανατισμός πάνω από το συμφέρον των ίδιων και της κοινωνίας.

Τι και αν η ομάδα είναι πουλημένη...

tractatus είπε...

GR δεν είναι τόσο απλό να εξηγήσεις γιατί ψηφίζουν τον Καραμανλή. Εξάλλου βολεμένοι (έστω και μικρομεσαίοι που έγιναν πλούσιοι στη πορεία) πάντ αυπήρχαν. Και για το ποδόσφαιρο, επίσης, παρακολούθησε δημόσιες ανοικτές ομιλίες και θα δείς οτι ακόμα αυτό γίνεται, ιδιαίτερα στα δύο μεγάλα κόμματα. Το πρόβλημα για μένα είναι οτι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία αυτών που είναι στη πολιτική με την κοινωνία. Δεν συζητάνε, δεν γνωρίζουν τι θα πει καθημερινότητα του Πολίτη, έχουν αλλάξει status οι ενασχολούμενοι με τη πολιτική και μιλάνε άλλη γλώσσα εκπροσωπόντας ανθρώπους που δεν ξέρουν καν τα προβλήματά τους. Τους επισκέπτονται μόνο παραμονές εκλογών....Ολα αυτά έχουν απο τη μια αποστασιοποιήσει κι απο την άλλη έχουν δώσει χρόνο και χώρο σε ανίκανους να παίζουν ρόλο αλλά και να εμποδίζουν καλύτερους απο αυτούς να ασχοληθούν με τα κοινά.

Επειδή το παραπάνω έργο παίζεται χρόνια ο Καραμανλής με την απουσία του ενοχλεί λιγότερο. Επιπλέον, σε αυτή τη φάση δεν έχουν πεισθεί οτι υπάρχει εναλλακτική λύση και πρόσωπα που να είναι καλύτερα. Παραδοσιακά δίνουν χρόνο, επίσης. Για όλα αυτά και για άλλα που δεν φθάνει ένα σχόλιο ο Καραμανλής δείχνει να τα λέει καλά. Θα πάψει να τα λέει όταν υπάρξουν άλλες ολοκληρωμένες και ανατρεπιτικές προτάσεις που δεν εκφέρονται απο πρόσωπα καθεστηκυίας τάξης αλλά απο πρόσωπα που ξέρουν γιατί μιλάνε...δλδ για την καθημερινότητα και όχι για τ τι κάνανε όταν ήταν υπουργοί...:)

ikor είπε...

Έτσι είναι Ελένη.

Από τη στιγμή που οι περισσότεροι πολιτικοί δεν έχουν δουλέψει ΠΟΤΕ στη ζωή τους (εκτός από 1-2 χρόνια, έτσι για τη ...φωτογραφία) πού να ξέρουν τι γίνεται στην κοινωνία;

Πού να ξέρουν ποιες δυνάμεις διαμορφώνουν την καθημερινή οικονομία και ζωή του πολίτη;

Ό,τι τους πούνε οι "σύμβουλοί" τους κάνουνε...

Οι οποίοι (σύμβουλοι) αντλούν εξουσία από τη θέση τους και "κάνουν παιχνίδι"...

Μόνο αν μπουν άνθρωποι της πιάτσας στα κοινά, θα αρχίσει κάτι να αλλάζει!

tractatus είπε...

ikor συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. το κακό είναι οτι αυτή τη τακτική ουσιαστικά δεν επιθυμεί κανείς τους να αλλάξει. Θεωρούν τον εαυτό τους αναντικατάστατο και επαγγελματία στα Κοινά. Με αυτή τη λογική αποκλείονται άνθρωποι δραστήριοι και δημιουργικοί και πρωθούνται οι γόνοι και οι ακόλουθοι...

Matrix είπε...

Απίστευτος ο Άσιμος.

Το έχεις γράψει και παλιότερα...

Ακούει κανείς???

tractatus είπε...

Σίγουρα άκουσε ο Βουλγαράκης, ο Παυλίδης, ο Ζαχόπουλος, ο Ρουσσόπουλος και γενικά όλοι οι χαρτογιακάδες...Βλέπεις το 'κατ' αποκοπή ψέμμα' είναι στερεότυπο απάντησης ιθυνόντων...γενικότερα δηλαδή για να λέμε και του στραβού το δίκιο....:)

NdN είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον GR. Πάρα πολλοί ψηφίζουν "ποδοσφαιρικά". Δηλαδή με το συναίσθημα, το θυμικό. Είναι ένα συναίσθημα που έχει δέσει το κόσμο με το κόμμα. Το βλέπει κτήμα του. Θεωρεί ότι έδωσε πολλά και δεν θα το παρατήσει επειδή κάτι πάει στραβα. Οχι μόνο ΝΔ αλλά όλα τα κόμματα. Αυτό όμως δεν είναι κακό. Το κακό είναι να το κάνουν και να μη το καταλαβαίνουν. Αν δηλαδή το παραδεχόντουσαν δεν θα με πείραζε. Θα έλεγα ότι όπως υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ κτλ στα δύσκολα έτσι υποστηρίζουν και το ΝΔ. Σωστό λάθος δεν έχει σημασία. Αλλά το να προσπαθούν εν προκειμένω οι δεξιοί να σε πεισουν ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα από ότι πριν, τότε είναι να τρελένεσαι!

Πάντως σκέψου το ξανά, δεν δείχνει βλακεία, γιατι επιχειρήματα για να ψηφίζει κάποιος το ένα ή το άλλο κόμμα υπάρχουν πάντα. Σε κάποιους μετράνε περισσότερο σε κάποιους λιγότερο. Πάντως υπάρχουν. Εκτός να εννοείς να απέχουν. Και εκεί όμως υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ και κατά.

tractatus είπε...

ndn κοίταξε εγω απο ποδόσφαιρο και ομάδες είναι αλήθεια οτι δεν γνωρίζω...μήπως είμαι περιθώριο; δεν ξέρω.
Ωστόσο, δεν θα ταύτιζα την ιδεολογικοπολιτική ιδεολογία με τη ψυχολογία του οπαδού. Κι αυτό γιατί για μένα η πολιτική είναι μια συνεχής διαδικασία διαλόγου και όχι ιαχής ή ενθουσιασμού. Τα όποια συμφέροντα, οι όποιες επιλογές, τα όποια επιχειρήματα, φίλε Νίκο, δεν μπορούν να υποστηρίζονται με όρους γηπέδου, επέτρεψέ μου....να μη το πιστεύω αυτό. Ως προς την ιδιοκτησία....αυτό που θα έλεγα και πάλι βασιζόμενη σε θεωρητικά και πρακτικά βιώματα δεν νομίζω οτι είναι ένα καλό συναίσθημα για τα κόμματα και τους κομματικούς. Γι' αυτό μάλλον έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Νομίζω οτι η κρίση στην Πολιτική και ο,τιδήποτε έχει να κάνει με ιδεολογία πρέπει να έχει μια σταθερή βάση αξιών που δεν είναι αναγκαστικά η θητεία, η ιδιοκτησία και το πατροπαράδοτο. Ειδάλλως κινδυνεύουμε να είμαστε απο αναχρονιστικοί έως εκτός τόπου και χρόνου...γραφικοί ιδιοκτήτες εν τέλει που απλά αντιστεκόμαστε να μη παρκάρει κάποιος έξω απο τη πόρτα μας ή να μην ακουμπήσει το τοίχο μας...τα κατάλοιπα άλλων εποψών οφείλουμε να τα σπρώξουμε πλέον μακριά γιατί εμποδίζουν, φίλε Νίκο, εμποδίζουν να ξεδιπλώσει η πολιτική με όλη αυτή τη φρεσκάδα της ανταλλαγής γενεών, απόψεων, γνώσεων, ταλέντων κ.α. και όσο οι πολίτες αντιμετωπίζουν τα κόμματα ως ιδιοκτησίες και ως ομάδες, αυτά δεν θα αλλάζουν.

Για να ξεδιαλύνουμε ποιοί θα πάνε με ποιούς και ποιούς θα αφήσουν...:)))

Greek Rider είπε...

Ελένη σου έστειλα ένα μέιλ δεν ξέρω αν το πήρες.