Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ BLOGGER


Mιλάει στα «NEA»(Ρένα Δημητρίου) ο μεγαλύτερος πολιτικός μπλόγκερ στις HΠA που είναι μόλις 34 χρόνων και κατάγεται από το Pέθυμνο Ο... κομαντάντε Mάρκος των μπλόγκερ 3,7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε εβδομάδα στο μπλογκ του!


Ο μεγαλύτερος πολιτικός blogger στις Ηνωμένες Πολιτείες και, προφανώς, σε όλο τον κόσμο είναι από το Ρέθυμνο. Ονομάζεται Μάρκος Μουλίτσας, είναι μόλις 34 χρόνων και συνεργάζεται στενά με ανώτατους αξιωματούχους του Δημοκρατικού Κόμματος.
Μουλίτσας προς bloggers: «Να είστε ο εαυτός σας. Το blogging επιτρέπει στον κόσμο να γράφει με τον τρόπο που θέλει αυτό που θέλει, χωρίς κανείς να παρεμβαίνει. Ποτέ πριν στην ιστορία οι απλοί πολίτες - όχι οι πλούσιοι και ισχυροί - δεν είχαν την ευκαιρία να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους, ώστε να μπορεί να τις διαβάσει όλος ο κόσμος».
Χάρη στο σκληρό ύφος που υιοθετεί και την συνεχώς ανανεούμενη εικόνα του, το blog του Daily Kos είναι σήμερα ο πολιτικός διαδικτυακός τόπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο: 3,7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε εβδομάδα - αριθμός που δεν επιτυγχάνεται ακόμη κι αν προστεθούν τα δέκα κορυφαία αμερικανικά περιοδικά γνώμης, της Δεξιάς και της Αριστεράς μαζί!
- Κύριε Μουλίτσα, πότε είχατε την ιδέα για το Daily Kos;
«Ήταν στις αρχές του 2002. Ήταν δύσκολη περίοδος τότε για να είσαι Δημοκρατικός σε αυτήν τη χώρα. Κάθε κριτική κατά του Μπους εθεωρείτο προδοσία. Όμως έχοντας υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και έχοντας δεσμευτεί με τη ζωή μου για ό,τι υπερασπίστηκαν οι ΗΠΑ, αυτό με προσέβαλε βαθιά. Μία από τις ιδρυτικές αρχές αυτής της χώρας είναι το ότι οι πολίτες μπορούν να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Και δεν επρόκειτο να επιτρέψω στον Μπους και στους Ρεπουμπλικανούς να μoυ κλείσουν το στόμα. Το Daily Kos είναι ένας τρόπος για μένα να μιλώ για θέματα που πιστεύω ότι είναι σημαντικά.
Ακόμη και ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει ακριβή απάντηση στο γιατί η δική του ιδέα, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, ήταν αυτή που γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία. «Ποιος ξέρει;», αναρωτιέται. «H Δεξιά έχει οικοδομήσει τα τελευταία 30 χρόνια μια εναλλακτική υποδομή μέσων ενημέρωσης. Έχουν εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα, περιοδικά... Οι φιλελεύθεροι δεν έχουν τίποτα. Έτσι όταν εμείς οι bloggers βγήκαμε στο προσκήνιο το 2002 ήμασταν η μόνη κομματική φιλελεύθερη φωνή στο μιντιακό τοπίο των ΗΠΑ. Εγώ είχα αρκετά πλεονεκτήματα. Οι περισσότεροι bloggers είναι συγγραφείς ή ειδικοί. Εγώ εκπαιδεύτηκα ως δικηγόρος αλλά δεν το εξάσκησα ποτέ το επάγγελμα. Εργάστηκα στον τομέα της τεχνολογίας. Αυτό με βοήθησε πολύ γιατί προσάρμοζα πάντα το σάιτ μου ώστε να δέχεται μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Το ξανασχεδιάζω κάθε 18 μήνες. Αυτό απαιτεί να επενδύω συνέχεια - με βασική πηγή του εισοδήματός μου τους διαφημιστές στο blog. H προθυμία μου όμως για ανανέωση συνδυάζεται πολύ καλά με τις ικανότητές μου σε σχέση με την τεχνολογία, που είναι ο κόσμος μου». Αρκούν όμως αυτά για να πετύχει ένας σύγχρονος πολιτικός blogger; Ή πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, και αν ναι, ποιες είναι; Ο Μάρκος Μουλίτσας επισημαίνει στα «NEA» ότι το πολιτικό blogging ανθεί συνήθως εκεί όπου οι πολιτικές φωνές καταπνίγονται, «για παράδειγμα στις ΗΠΑ και στο Ιράν».
«Δεν βρίσκονται στο Ιράκ επειδή υπακούν σε εντολές ή επειδή προσπαθούν να βοηθήσουν τους πολίτες να κάνουν το Ιράκ καλύτερο. Βρίσκονται εκεί γιατί διεξάγουν πόλεμο για το κέρδος. Πηδήξτε τους!». Τα σχόλια αυτά του Μουλίτσα στο Daily Kos το 2004, λίγο μετά τον θάνατο τεσσάρων Αμερικανών υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρείας στη Φαλούτζα - τα πτώματα των οποίων κρέμασαν οι Ιρακινοί σε γέφυρα του Ευφράτη - προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και από τους Δημοκρατικούς
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Μάρκος Μουλίτσας γεννήθηκε το 1971 στο Σικάγο. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας - πέθανε το 1993 - και η μητέρα του από το Ελ Σαλβαδόρ. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν δηλαδή ξέσπασε ο εμφύλιος στην κεντροαμερικανική χώρα, η οικογένειά του ζούσε στο Ελ Σαλβαδόρ. Στη συνέχεια επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μάρκος Μουλίτσας υπηρέτησε στον αμερικανικό Στρατό από το 1989 έως το 1992 - γεγονός καθοριστικό, που συνέβαλε στο να αλλάξει κομματικό στρατόπεδο και από Ρεπουμπλικάνος να ενταχθεί στο Δημοκρατικό στρατόπεδο. Σπούδασε Νομική και πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Ίδρυσε το blog Daily Kos (δηλαδή Ημερήσιος Κος - όνομα που παραπέμπει στο υποκοριστικό του στον Στρατό και προέρχεται από το Μάρκος) τον Μάιο του 2002. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, η επιτυχία του ήταν προφανής: πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Δραστηριοποιήθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2004, ενώ κατά τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία το 2005, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» του ζήτησε να ενταχθεί στο δυναμικό της, γράφοντας πολιτικές αναλύσεις. Αυτήν την περίοδο εργάζεται για το βιβλίο του σε σχέση με τη δύναμη των blogs. Ζει στο Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια, είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο 2 ετών, τον Άρη.
«Στρατηγός» των Δημοκρατικών
Ήταν λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2004. Το Δημοκρατικό Κόμμα είχε μόλις χάσει την τρίτη στη σειρά εκλογική μάχη. Στο Κέντρο Κέννεντυ, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές ήταν σκυθρωποί. Στο βήμα προσεκλήθη ένας νεαρός. Και τους τα είπε χωρίς περιστροφές. Μίλησε για ανάγκη αλλαγής στις πρακτικές που χρησιμοποιούν. Για το πολιτικό blogging και την ισχύ του, για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία, μέσα από τις τελευταίες προτάσεις επικοινωνίας, ώστε να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να εξαπλωθούν περαιτέρω... Ποιος ήταν αυτός που μιλούσε με τόση άνεση εκτός κειμένου; Με τέτοια άνεση για το τι πρέπει ν' αλλάξει; Με τόσο ζήλο; Ο Μάρκος Μουλίτσας τούς άφησε άφωνους.
Χρηματοδότης. Από τότε -επισημαίνεται στο Washington Monthly- αποτελεί μια από τις κινητήριες δυνάμεις της νέας γενιάς των Δημοκρατικών, τον σύμβουλο στον οποίο ανώτατοι αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος προστρέχουν, αλλά και έναν από τους μεγάλους χρηματοδότες τους - συγκέντρωσε περισσότερα από 500.000 δολάρια χάρη στο σάιτ του ενώ υπήρξε και θερμότατος υποστηρικτής του Χάουαρντ Ντιν, διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2004.
- Με δεδομένη την επιρροή και την ισχύ σας, που αναπτύχθηκαν χάρη στο Daily Kos, έχετε πολιτικές φιλοδοξίες; Σκέφτεστε ότι αυτός ο διαδικτυακός τόπος θα μπορούσε να λάβει ακόμη και διαστάσεις κινήματος;
Το blog είναι σύμπτωμα κινήματος. Χωρίς κίνημα, δεν θα υπήρχε. Και αυτό το κίνημα δίνει στον απλό πολίτη φωνή, στη διάρκεια μιας διακυβέρνησης που κυριαρχείται από τις εταιρείες και «τα πολλά χρήματα». Όσον αφορά τα σχέδιά μου, επικεντρώνομαι στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου και, ύστερα, στις προεδρικές του 2008. Μετρώ τις μέρες για τις τελευταίες. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Και με κανέναν τρόπο δεν με ενδιαφέρει να γίνω πολιτικός. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι χειρότερο.

26 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

"H Δεξιά έχει οικοδομήσει τα τελευταία 30 χρόνια μια εναλλακτική υποδομή μέσων ενημέρωσης. Έχουν εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα, περιοδικά... Οι φιλελεύθεροι δεν έχουν τίποτα"
σου θυμίζει κάτι απο Ελλάδα μήπως?

OnWine είπε...

Δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ΣΟΒΑΡΑ οτι τα media, εφημερίδες, δίκτυα, περιοδικά στην χώρα μας έχουν και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ????

Εκτός και αν συγχαίουμε την κατεύθυνση, το στυλ... το ύφος ή τους συντάκτες, με πολιτική συνείδηση... Γιά εμένα, η "Καθημερινή" είναι πολύ πιό αριστερή αφημερίδα από το "Βήμα" ή τα "Νεα"...

Αλλά και έτσι να ήταν... ποιά η "δεξιά" και ποιοί οι "φιλελεύθεροι" στην χώρα μας...

Ελεος!!!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Συμφωνώ και για Την Καθημερινή και για το τι στην πραγματικότητα είναι δεξιά και φιλελευθερισμός στη χώρα μας. Εγώ πάντως ευνοούσα τον έλεγχο των μέσων απο τη Ν.Δ.και τον ανελέητο πόλεμο που δέχεται ο το πασόκ και ο πρόεδρος του . Το τέρας(εκδοτικό κατεστημένο) που εξέθρεψε ο πατέρας Παπανδρέου προσπαθεί να καταπιεί τον Υιό.Τι τραγική ειρωνεία

Nikos Lioliopoulos είπε...

Υ.Γ @ σχολιαστή:. δεν συμφωνώ όμως καθόλου με το ύφος του τελευταίο σου ποστ στο μπλόγκ σου! Ελπίζω τα προηγούμενα να ήταν καλύτερα. Δεν τα διάβασα ακόμα...

OnWine είπε...

Φίλε Νίκο, θα συμφωνήσω με το τελευταίο... αλλά το "θηρίο" προσπαθεί να "καταπιεί" τον γυιό χάριν ποιού?...

Οχι πάντως χαριν της ΝΔ... αυτή η γνώμη μου... πιστεύω στην ΑΠΟΛΥΤΗ πιά αυτονόμηση του "τερατος" προς ίδιον οφελος...

OnWine είπε...

... και εσύ, κα Ελένη, οταν "κρεμάς" κάτι νυχτιάτικο, δεν μπορείς να γυρνάς στα bar ή στα ουζάδικα της Μυτιλήνης ή όπου..., και να μας αφήνεις μόνους και έρημους εδώ στο σπίτι σου!!!

OnWine είπε...

... τι κακό είναι αυτό σήμερα... Ολες οι ΠΑΣΟΚες πήραν τους δρόμους!!!!

Ανοιξη....

still-elate είπε...

Νικο, το ειχα κανει κόπι... αλλά δεν το εκανα πέιστ!!!

...με προλαβες, όπως και όποιον το διαβάζει ψυλλιάζομαι!!!
:-))

Πολύ ωραίο, Ελένη!!!

still-elate είπε...

...πάντως θα συμφωνησω με τον σχολιαστή στο "ίδιον όφελος" και παραθέτω:

Οι μεγάλοι όμιλοι, αφοσιωμένοι πάνω απ’ όλα στη διαρκή γιγάντωσή τους, η οποία τους υποχρεώνει να προσεταιρίζονται τις άλλες εξουσίες, δεν θέτουν πλέον πλέον ως πολιτικό στόχο να αποτελέσουν την «τέταρτη εξουσία», ούτε να καταγγείλουν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων, ούτε να διορθώσουν τις λειτουργίες της Δημοκρατίας (…). Δεν επιθυμούν πλέον ούτε καν να αναδειχθούν ως «τέταρτη εξουσία» και ακόμα λιγότερο να λειτουργήσουν ως «αντιεξουσία».
Όταν τους δίνεται η ευκαιρία να λειτουργήσουν ως «τέταρτη εξουσία» τη θέτουν στην υπηρεσία των άλλων τριών, για να συντρίψουν, ως συμπληρωματική εξουσία τους πολίτες.
(…) Πώς να προστατευτούμε;
Πρέπει να δημιουργήσουμε μιa «πέμπτη εξουσία» που να μας επιτρέπει να αντιτάξουμε μια πολιτική δύναμη στη νέα συμμαχία των κυρίαρχων.
Μια «πέμπτη εξουσία» που θα έχει ως λειτουργία να καταγγέλλει την υπερεξουσία των μέσων ενημέρωσης, των μεγάλων ενημερωτικών ομίλων, συνενόχων και φορέων της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι όχι μόνο έχουν πάψει να υπερασπίζονται τους πολίτες, αλλά ορισμένες φορές ενεργούν ενάντια στο σύνολο του λαού….»


Ignacio Ramonet "Η πέμπτη εξουσία", "Μάχες για τα media" , συλλογικός τόμος, Σαββάλας, 2007

tractatus είπε...

Βρε τι έγινε εδώ μέσα;! Είπα να δώ μια ταινία κι εσείς ...ξεσαλώσατε...:))))Η ταινία λέγεται " Μαζί Ποτέ" γερμανικά Gegen die Wand, στα αγγλικά Head-On, στα τουρκικά Duvara Karşıκαι είναι του Τουρκο-Γερμανού σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, θα έλεγα πολύ ενδιαφέρουσα και με ανθρωπολογικό ενδιαφέρον...οπότε ούτε μπάρ, ούτε οουζάδικα σχολιαστή...τέχνη αλλά όχι για την τέχνη...:)))

Οκ πάμε τώρα στο παρόν post. Τον Μουλίτσα τον είχα ακούσει, φαντάζομαι όπως και οι περισσότεροι εδώ και 2 χρόνια περίπου, και σκέφτηκα σε συνέχεια του προηγούμενου post να ανεβάσω την συνέντευξη του. Χαίρομαι που ο Νίκος και ο σχολιαστής ξεκίνησαν μια συζήτηση κι ελπίζω να συνεχιστεί. Η παρέμβαση της Μαριάννας με το απόσπασμα Ignacio Ramonet "Η πέμπτη εξουσία", "Μάχες για τα media" νομίζω οτι προσδιορίζει ακριβώς κάτι που στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει προ καιρού(πώς αλλιώς...εμείς ακολουθούμε σε όλα τα καλά και τα άσχημα πάντα)και που τώρα πλέον έχει τις προϋποθέσεις να γίνει κι εδώ. Και θα συμφωνήσω με τον σχολιαστή οτι η Καθημερινή φέρνει πιο αριστερή(όχι οτι είναι μισό λεπτό σχολιαστή μου)με προσδιορισμό την ποιότητά της...αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι αν χρειαστεί δεν θα δείξει το συντηριτικό της πρόσωπο. Οσο για τον ΔΟΛ είναι σαφές οτι είναι 'παίχτης' μέσα στο σύστημα της 4η εξουσίας και θα έλεγα οτι αυτή τη τελευταία κλίση υποστήριξης προς τον ΓΑΠ (με την πρόταση μομφής κ.λ.π.) με κάνει να είμαι σε αναμονή κάποιου 'νέου χτυπήματος'...τα πράγματα δεν αλλάζουν τόσο εύκολα απο τη μια μέρα στην άλλη....

still-elate είπε...

..είναι αυτό που λέγαμε Ελένη... Αpομακρύνομαι λίγο, για να πάρω φόρα για να χτυπήσω από πιό μακρια, και να σε πιάσω και "off guard"..

tractatus είπε...

elate συμφωνούμε...αλλά θα ήθελα τη γνώμη και των άλλων συζητητών...πώς βλέπετε την αλλαγή στάσης του ΔΟΛ απέναντι στον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ γενικότερα;
Οχι δεν αυτοπροσδιορίζομαι με τη στάση των ΜΜΕ αλλά προσπαθώ να ερμηνεύσω αυτό το 'πέρασμα' απο την μια μέρα στη άλλη τι μπορεί να υποκρύπτει και χωρίς να θέλω να κάνω τη Κασσάνδρα....

vagnes είπε...

Με γεια το οικονομικο new look Ελενη.
Ρωτας πως βλεπουμε την αλλαγη του ΔΟΛ αλλα δεν αυτοπροσδιοριζεσαι. Ειναι δυνατον να δειξουμε τετοια πολιτικη ωριμοτητα ωστε να μη επηρεαστει η γνωμη μας απο κανενα ΔΟΛ;
Ο επηρεασμος ειναι αναποφευκτος Ελενη τουλαχιστον στη μεγαλη πλειοψηφια. Αυτο ελλειπε να μη ξερουν να κανουν καλα τη δουλεια τους τα συμφεροντα.
Ως δια μαγειας ο Γιωργος θα μετατραπει στα ματια αυτων που σημερα του σουρνουν διάφορα. Και αυτο θα εκφραστει συντομα και δημοσκοπικα.
Αχ Αχ

Homo Sapiens είπε...

Καλησπέρα,

μόλις διάβασα την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή σας.Ένα σχολιάκι σχετικά με την διαφαινόμενη αλλαγή γραμμής κάποιων ΜΜΕ ως προς το ΠΑΣΟΚ και τον Γ.Παπανδρέου. Νομίζω ότι είναι νωρίς να πούμε ότι υπάρχει μία αλλαγή στρατηγικής των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων. Έχω την εντύπωση ότι παίζουν το παιχνίδι ' μία κρύο μία ζέστη' ως προς το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δημιουργούν μία τεχνητή πόλωση και να οριοθετούν την πολιτική αντιπαράθεση. Η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ πουλάει και ικανοποιεί τα συμφέροντά τους. Νομίζω ότι θα αλλάξουν άρδην γραμμή πλεύσης όταν αποφασίσουν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή πλήττει τα συμφέροντά τους...Όσο δεν έχουν πρόβλημα θα παίζουν σε πολλά ταμπλώ! Τι λέτε;

tractatus,βλέπω τελικά πως σου αρέσει το νέο προφίλ in black. Μόλις ανέβασα ένα ποστ για γυναίκες και περιμένω τη γνώμη σου και φυσικά και των υπόλοιπων την παρέας!

tractatus είπε...

Να πώ την γνώμη μου...περιμένω κι εγώ αυτό που κι εσύ λές: Μια δημοσκόπιση που θα ανεβάσει ή θα συνθλίψει...δεν ξέρω...πάντως δεν θα έλεγα οτι είναι θέμα ωριμότητας η επιρροή ή όχι μιάς αλλαγής στάσης...προσωπικά έχω ασκηθεί να μην περιμένω τίποτα ιδιαίτερο απο τις δημοσκοπήσεις ή την υποστήριξη των ΜΜΕ προς τα κόμματα...ή μάλλον περιμένω...σκοπιμότητες, ακριβώς γιατί η χειραγώγηση των μέσων είναι εκείνη που έχει αντικαταστήσει την πολιτική δράση....σε ααμονή, λοιπόν, της συνέχειας του έργου που, μπορεί να έχει σχεδιαστεί μέχρι και τις Ευρωεκλογές, ας πούμε...;)))
προς τι ο αναστεναγμός, όμως;

vagnes είπε...

...γιατι παντα οι επιχειρησεις επηρεασμου της κοινης γνωμης απο τα ΜΜε εχουν επιτυχια (τη δικη τους φυσικα), γι αυτο ο αναστεναγμος

tractatus είπε...

Ναι το κράτηση homo...και φυσικά θα σε επισκεφτώ. Είσαι απο τους καλούς συνομιλητές εδώ στην παρέα και όσο μου πέφτει να δώ και νομίζω οτι συνδυάζεις πολιτισμό και γνώσεις, πράγμα που μου είναι απαραίτητο για την κουβέντα..νάσαι καλά, λοιπόν!

Θα συμφωνήσω κι εγω μαζί σου οτι 'παίζουν' τον σκοπό που πουλάει όσο η περίοδος είναι ανιχνευτική για το προς τα πού θα κλείσει ο δικομματισμός εννοώ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ...Αλλά μιάς και ανέφερες τα συμφέροντα της ΝΔ...τι έχει απογίνει βρε παιδιά με τον κομιστή, με το dvd, την αναμενόμενη κατάθεση Ζαχόπουλου, τα όσα κατέθεσαν η 35χρονη και ο εργατολόγος, τι γίνεται εν τέλει στου Μαξίμου, έχει σχέση η εξαγορά του 'Θέματος' απο τον Μπόμπολα ή όχι, μήπως αναμένεται και η εξέλιξη στα εθνικά ζητήματα προκειμένου πια να είναι πιο ανοιχτό το παιχνίδι για ενδεχόμενες εκλογές χωρίς λίστες ή τέλος πάντων το σκηνικό πηγαίνει μέχρι τις Ευρωεκλογές....τα ΜΜΕ και τα 'μέσα' γενικά μεσολαβούν άλλοτε για να ξεχάσουμε κι άλλοτε για να θυμηθούμε...το έργο είναι στημένο, άραγε;

tractatus είπε...

δλδ και να χοροπηδάμε εμείς...αυτοί θα είναι που κινούν τα νήματα στις μαριονέτες; Σωστός ο αναστεναγμός και ρεαλιστικός...παρά του πιστεύω πάντα στην επανάσταση του Σπάρτακου ;))))

Nikos Lioliopoulos είπε...

@tractatus ,σαββατόβραδο με κοινωνική ταινία Tούρκου Σκηνοθέτη! Υπάρχουν και χειρότεροι από μένα τελικά lol.
Ολα αυτά στη μυτιλήνη? η μήπως είσαι καμουφλαρισμένη αθηναία με φαντασίωση να ζει σε νησί χειμώνα καιρό? χα χα .

tractatus είπε...

Δεν διαβάζεις το προφίλ, Νίκο... Keep Walking... λοιπόν αλλά θα μείνεις χωρίς ενημέρωση αν δεν περιδιαβαίνεις τα ιστολόγια...:)

tzonakos είπε...

Ekπληκτική η ιστορία του Μουλίτσα με το Daily Kos. Και μιλάμε για Αμερική. Τα πράγματα φαντάζομαι εκει ειδικά φτάνουν σε ιλιγγιώδες ύψος ανταγωνισμού.
Αραγε θα θέλαμε κάποιοι απο εμάς να μπορούμε να επηρρεάζουμ καταστάσεις μεσα απο τα μπλόγκς μας ;
Το κάνουμε ήδη αλλα σε πολύ μικρό βαθμό. Εξαρτάται και απο την διείσδυση της Τεχνολογίας σε μια χώρα. Εδω είμαστε ακόμα πίσω.

tractatus είπε...

Tzonako η απάντηση είναι στο επόμενη πόστ γραμμένη απο τον Αλμπερτ...διάβασε και θα δείς...φυσικά μόλις έχεις καιρό, αξίζει...

tzonakos είπε...

Σίγουρα αξίζει ο Αλμπερτ.
Θα βρω χρόνο να τον διαβάσω. Προς το παρόν εχω ρίξει το βάρος μου σε πιο προσιτά πράγματα, πιο άμεσα.
Θεωρώ πολυτέλεια να διαβάζω "Αλμπερτ" οταν τρέχουν άμεσα καθημερινά πράγματα όπως ο πόλεμος των ΜΜΕ κατα του ΠΑΣΟΚ.
Η όπως τα "μπλογκοκοτέτσια" που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.
Θα διαβάσω όμως :)

tractatus είπε...

Tzonako μου αυτά έχουν τελειώσει προ πολλού...τα ΜΜΕ δεν βρίζουν το ΠΑΣΟΚ ...ίσα-ίσα θα έλεγα και τα blogs των φίλων Πασοκων ξανα άνοιξαν ...ας μη συντηρούμε πράγματα που δεν υπάρχουν και που μας αποσπούν απο τα σοβαρά...το ασφαλιστικό ΝΑΙ, το Σκοπιανό ΝΑΙ, το 2% που θα απολύει κάθε χρόνο η κυβέρνηση ΝΑΙ, η Ακρίβεια ΝΑΙ, αυτά είναι τα σπουδαία.....

tzonakos είπε...

Οπως το βλέπει ο καθένας :)
Εγω λέω ΟΛΑ ειναι σημαντικά.

tractatus είπε...

OK πάσο.Νάσαι καλά.