Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Το σημαίνον και το σημαινόμενο


Αντιγράφω από το λόγο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ:
«Εμείς, συντρόφισσες και σύντροφοι, τα οφίτσια και τις καρέκλες, ποτέ δεν τα θεοποιήσαμε, και αν κάποιοι το έκαναν, είχαν ως αποτέλεσμα την αποξένωσή τους από τον λαό»
«Να δώσουμε σε νέα πρόσωπα ρόλους και ευκαιρίες, για να αναδείξουν το ταλέντο τους, να δοκιμαστούν. Να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της οργάνωσής μας σε όλη της την κλίμακα. Να φυσήξει φρέσκος αέρας της κοινωνίας, κέφι για δουλειά και σε αυτούς, που λιγότερο κουβαλούν, και περισσότερο μπορούν να τρέξουν. Το χρειαζόμαστε, το χρειάζομαι κι εγώ, στη νέα πορεία επανίδρυσης που ξεκινάμε. Μαζί με τη δυναμική τους, με τις ιδέες τους, με τα θέλω και τα όνειρά τους»
«Χρειαζόμαστε και τους καλύτερους. Αξιοκρατία σε κάθε θέση και όργανο. Χρειαζόμαστε τους πιο ικανούς, και όχι τους αρεστούς σε αυτήν ή την άλλη πλευρά. Ικανούς, όχι λόγω τυπικών προσόντων ή επετηρίδας, αλλά λόγω ουσιαστικών δυνατοτήτων προσφοράς, πολιτικής δουλειάς και δράσης».

Το Εθνικό Συμβούλιο εκλέχθηκε και ο πίνακας της προτροπής είναι ΕΔΩ


Είναι χαρακτηριστικό οτι ενώ η βάση παραληρούσε την ώρα που ο Πρόεδρος πρότεινε τα πραπάνω....την επόμενη ημέρα ψήφιζε με αντίστοιχες γραμμές και υποδείξεις τη πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου.

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας ο ΓΑΠ καλείται, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που εκείνος έθεσε ως προτεραιότητα, να ορίσει το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και τον Γραμματέα του κινήματος. Η γραπτή και ακουστική εικόνα του συνεδρίου είναι ακόμα ζωντανή για όλα όσα χειροκροτήθηκαν και έγιναν αναντίστοιχα. Δεν απομένει παρά κάποιος να αποδείξει οτι μερικές φορές το σημαινόν συμβαίνει να είναι και το σημαινόμενο. Ποιός ξέρει, ίσως τότε, κι ο κόσμος να πάρει πιο σοβαρά τους πολιτικούς ως διαμεσολαβητές της καθημερινότητάς του.

25 σχόλια:

OnWine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
OnWine είπε...

Ελένη, εγώ ξέρω οτι δεν έχω θέση εδώ... Οι "εντός", οταν συζητούν εσωτερικά τους θέματα, μάλλον βλέπουν τους "εκτός" σαν θόρυβο...

Το μόνο που θα ήθελα να πώ είναι οτι, η όποια κριτική θέση στα τεκταινόμενα στo κόμμα σας, είναι σίγουρα θετική.
Αρκεί να συνεχιστεί...

tractatus είπε...

Μα ποιός σου είπε οτι είμαστε έαν κελιστό clup που συνομιλούμε μεταξύ μας; Για μένα αλλά και για άλλους που γνωρίζω και συζητώ είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και όχι αποκλεισμένοι των μηχανισμών...στο έχω ξαναπεί οτι δίνω-ουμε ταξικό αγώνα εντός των πυλών του κόμματος...ελπίζω να το εκτιμάς και να συμμετέχεις στο διάλογο με τις όποιες καλοπροαίρετες διαγωνίες σου...

OnWine είπε...

Τωρα με προκαλείς...

Ταξικό αγώνα?? Βρε Ελένη, έλεος...

Ακόμα και οι λέξεις, εχουν με τον καιρό αποκτήσει νόημα, βάρος, σημαίνουν κάτι, θυμίζουν...

Ταξικό αγώνα είδες οτι κάνετε? Χρησιμοποίησε κάτι ποιό ταιριαστό, σε παρακαλώ... μην χαλάς τις λέξεις... Ταξικός αγώνας δεν γίνεται ουτε με ελέω ονόματος κληρονομικούς βασιλείς, ούτε με τροφίμους του George V "σοσιαλιστές" (!!!) υπουργούς!

Στους ταξικούς αγώνες χύθηκε αίμα, Ελένη μου... λίγος σεβασμός δεν βλάπτει...

Εκχυδαίσατε τον σοσιαλισμό, την αριστερά, δεν αφήσατε τίποτα όρθιο... αφήστε τουλάχιστον τους ταξικούς αγώνες αλώβητους...

(Ο πληθυντικός, προφανώς, δεν σε αφορά, εσύ μπορεί να αγωνίζεσαι γιά να αλλάξουν πράγματα, αλλά, βρε Ελένη μου, δεν κάνεις ταξικό αγώνα...)

tractatus είπε...

Πώ!!πω!!παιδί μου εγω κάνω ταξικό αγώνα με το κατεστημένο και καμπόσοι άλλοι παλεύουμε να αλλάξουμε αυτή τη καθεστηκυϊα τάξη δεν κατάλαβες τι εννοώ; Οταν σε αποκλείουν, όταν σε εμποδίζουν να πεις και να πράξεις το αυτονόητο, όταν σε κόβουν απο παντού με τον γνωστό τρόπο είτε πρόκειται για λίστες είτε για μηχανισμούς, είτε γιατί δεν έχεις το όνομα, λεφτά, συγγένειες κ.λ.π. τι κάνεις τότε...ταξικό αγώνα σχολιαστή μου κάνεις, κάθε μέρα αναγκάζεσαι να αποδεικνύεις το αυτονόητο...Μπά σε καλό σου!
Δεν είναι μόνο έξω οι διαφορές αλλά και στο ίδιο το κόμμα...

tzonakos είπε...

Το πλήθος που παραληρούσε ήταν γύρω μας. Σε κάποια άλλα σκόρπια σημεία του ακροατηρίου κάποιοι ίδρωσαν λιγάκι αλλα τους πέρασε αμέσως ξέροντας τι θα κάνουν μετά.
Αγγιξαν στην τσέπη το σημειωμένο ήδη ψηφοδέλτιο και έσκασαν ενα διόρατο χαμόγελο. Μετα έκαναν πως χειροκροτούν.
Οπως κάνουν όλοι το σταυρό τους μέσα στην εκκλήσία χωρίς να τους ενδιαφέριε τι ακριβώς ειπώθηκε στην λειτουργία.

Και αν νομίζει κάποιος οτι "εκχυδαϊσαμε" τον σοσιαλισμό τότε αυτόματα γίνεται χυδαίος ο ίδιος, λυπάμει κε. ..."σχολιαστή"
Λίγος σεβασμός στην αγάπη που έστω κάποιοι όπως η Ελένη τρέφει για όσα συμβαίνουν, για όσα μας αφορούν.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Το είπα και στο post του chuvi, το λέω και εδώ:

Οι υποψηφιότητες σαν τις δικές μας (ήθελα και εγώ να κατέβω αλλά την μυρίστηκα) έχουν ένα μόνο πρόβλημα: ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ!

Οι γραμμές σπάσανε, ρωτήστε αυτούς που τις σπρώχνανε. Αλλά ο κόσμος δεν ήξερε ΤΙ να ψηφίσει αντί της γραμμής. Σπάσανε οι γραμμές ειδικά των Παπανδρεϊκών, του ρεύματος πήγανε πιο πολεμικά και σφικτά.

Πολύ απλά ο καθένας έβαζε λιγότερους από 15 σταυρόυς. Δεν ψήφιζε ότι του δίνανε, αλλά δεν είχε τι να ψηφίσει.

Πρέπει λοιπον να βρούμε ένα τρόπο στο ΠΑΣΟΚ να μπορεί να γίνεται αποτελεσματική καμπάνια από τους υποψηφίους. Καλό θα ήταν να υπάρχουν και λίγοι σταυροί, 5 έως 8.

Ακόμη, καλό είναι να συνενοηθούμε και μεταξύ μας όσοι είναι εκτός γραμμών και είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Τα ίδια γίνανε και για εκλογή συνέδρων, αλλά στις τοπικές κοινωνίες είμαστε γνωστοί οπότε διαλύουμε εντελώς τις γραμμές. Να δείτε παραγονταίοι που μείνανε σπίτι τους το τριήμερο και να μην το πιστεύετε!

Αλλά προς θεού μην κάψουμε το πάπλωμα! Προσωπική μου πρόβλεψη, στο επόμενο συνέδριο θα σαρώσουν αυτοί που κόπηκαν τώρα.

tractatus είπε...

Γιώργο, σωστό το σκεπτικό σου και ίσως για το μέλλον έχεις δίκιο στις προβλέψεις σου...αλλά έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο βρε αδελφέ κι αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει.
@τζονάκο ευχαριστώ για την υπεράσπιση..:) ο σχολιαστής θέλει λίγο να κάνει τον ΄'προβοκάτορα' πάντα, όμως, έχει καλές προθέσεις και ξέρει πολύ καλά οτι δεν μοιάζω με τους άλλους. Εξάλλου ακόμα, όπως θα είδες, δεν έγραψε κάτι είναι στα προκαταρκτικά που όπως πάντα του αρέσουν περισσότερο γιατί είναι πειραχτήρι...όπως κι εγω άλλωστε!

OnWine είπε...

Ευχαριστώ, Ελένη, γιά την υποστήριξη, εγώ είπα στην αρχή "Δεν έχω θέση εδώ" γιατί ακριβώς περίμενα οτι κάποιος τυφλός, όπως ο φίλος παραπάνω, να ψέξει εμένα τον μονόφθαλμο...

... και έχετε αρκετούς από δαύτους...

Οσο οι τυφλοί τα τε ώτα τον τε νουν τα τε όμματα κανουν κουμάντο στο ΠΑΣΟΚ... τότε οι λίστες θα έχουν την πρώτη σημασία στο πλοίο που βουλιάζει.

ikor είπε...

Όταν η Ελένη έγραψε για "ταξικό αγώνα", νομίζω ότι εννοούσε αγώνα εναντίον της άρχουσας τάξης.

Αυτός ο αγώνας δεν είναι, νομίζω, μονοπώλιο κανενός. Μπορεί ο καθένας να τον κάνει, απέναντι σε παγιωμένες και αλαζονικές νοοτροπίες, όπου και όταν τις εντοπίζει!

Πολύ εύστοχη επισήμανση της αντίφασης Ελένη: χειροκρότημα σε αυτόν που επιχειρεί ριζικές αλλαγές και "απάντηση" την επόμενη ακριβώς μέρα...

tractatus είπε...

Ikor αυτό εννούσα ως 'ταξική' πάλη, όπως το περιγράφεις. Και αυτό μας τρώει χρόνο και ψυχή μέσα σε αυτό το χώρο. Θα κάναμε πολύ πιο σημαντικά πράγματα μέσα στην κοινωνία αν δεν είχαμε αυτή την ανθρωποφαγία και την υποκρισία να αμπαλεύουμε κάθε μέρα εντός.
@σχολιαστή δεν πρέπει να είσαι επιθετικός με κάποιους σαν τον τζονάκο...αν διάβασες το πρώο κομμάτι του σχολίου του θα είδες οτι επικρίνει πράγματα...φυσικά το μοντέλο των κουφών και τυφλών καλά κρατεί και τα τεκμήρια καταγεγραμμένα πλέον...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Νοιώθω αμηχανία να συμμετάσχω σε μια τέτοια συζήτηση ,όσο ενδιαφέρουσα και αν είναι.
Μόνο μια ευχή να μου επιτρέψετε να πώ.
Εύχομαι όλοι εσείς που φαίνεται να πορευτείται με ένα πραγματικό σοσιαλιστικό κίνημα ,και όχι μια καρικατούρα του,να τα καταφέρετε μέσα απο τον αγώνα τον καλό.
Ο τόπος χρειάζεται την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ ,όλοι το χρειαζόμαστε.

tractatus είπε...

@σύριζα με τιμά η συμμετοχή σου και το ξέρεις! Αυτό, όμως, που πρέπει να καταλάβεις είναι οτι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ΠΑΣΟΚ....είναι στο πολιτικό σύστημα και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δυστυχώς δεν είναι η λύση...το ξέρεις κι εσύ κατά βάθος...:)
"Η «ροή» δημοσκοπούμενων πολιτών προς τα εκεί και εύκολα κατ' εμέ εξηγείται
και, δυστυχώς, καμμιά ιδιαίτερη αξία δεν έχει. Ίσα-ίσα, που μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα, και καταστροφικά, και για
την ίδια την «ηγετική ομάδα Τσίπρα» και για τό σύνολο των πολιτών που
έχουν αριστερές διαθέσεις: Μπορεί να συμβεί δηλαδή το αντίστοιχο με ότι
συνέβη στα 1974-1981, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και «Ένωσης Κέντρου», με την γνωστή συνέχεια.
Εκτός κι αν...
Εκτός κι αν κυριαρχήσει μια υγιής αριστερή νοοτροπία, που κλωτσώντας στο
βάραθρο τη μακιαβελλική εξουσιολαγνεία, θελήσει ΠΡΩΤΑ να εφαρμόσει στο
ΣΩΜΑ του κόμματος, της παράταξης {ό,τι τέλος πάντων θα είναι αυτό...}, τα
επαγγελλόμενα και ΜΕΤΑ στην κοινωνία"
Αυτά τα γράφει ένας φίλος που ξέρει μιάς κι έχει βιώματα στην ανένταχτη αριστερά και στα οποία συμφωνώ απόλυτα. Είσαι σκεπτόμενος γι΄αυτό και συνομιλούμε...σκέψου το! Νάσαι καλά. Οσο για το πώς πήγε το συνέδριο ΕΔΩ θα διαβάζεις μόνο αλήθειες και όχι μικροαστικούς καθωσπρεπισμούς. ...:)

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

δεν μπορώ να διαφωνήσω με τον σύντροφο,σωστά τα λέει.
Και για αυτό ας μην κολλάμε τόσο πολύ στην καμματική ..λαγνεία.
Για αυτό ο μόνος καθαρός αγωνιστικός δρόμος είναι σαν αυτόν σήμερα,με τους χιλιάδες αγωνιστές ανένταχτους να παλεύουν ,έστω μέσα απο τα μπλοκ των συνδικάτων και των παρατάξεων ενάντια σε αυτό που τους στερούν.

tractatus είπε...

Λές να συνεργαστούμε τελικά συναγωνιστή μέσα απο τα blogs και να κάνουμε μια νέα αριστερή άνοιξη; Πάντως τα αριστερά κινήματα ζωντανά και με διαδραστικό λόγο. Κανείς να μη κάνει πίσω! Οπως κατάλαβες εμείς κάνουμε αγώνα κι εντός των τοιχών...Μάλλον κι εσείς απ 'οτι βλέπω στα ΑΕΙ ...αλλά αυτό που μένει είναι η κοινωνία και μόνο γι΄αυτή -απο αυτή και με αυτή μπορούμε να ανατροφοδοτούμε ιδέες και οράματα για ένα καλύτερο αύριο. Είχε κόσμο σήμερα; Εδω λιγότερο απο την προηγούμενη φορά...δυστυχώς...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Ναι είχε κόσμο,πολύ κόσμο και αγωνιστικό και το θετικό πολλούς ανένταχτους μέσα στα διάφορα μπλογκς.
Θάθελα την παρουσία σου και στο δικό μας blog του ΣΥΡΙΖΑ εννοώ

tractatus είπε...

Που είναι το δικό σας blog. Στείλε την διεύθυνση

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

syrizaglyfadas.blogspot.com

Ναπoλέων είπε...

20-3-08
Συναγωνίστρια Tractatus, λοιποί συναγωνιστές (ποτέ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, φτού κακά!), θα σάς στενοχωρήσω λίγο...

Μόνο ο Γ. Ασημακ., κατά τη γνώμη μου, άγγιξε κάπως το πραγματικό πρόβλημα κι αυτός ...ξώφαλτσα, που δεν είναι άλλο από τις δημοκρατικές διαδιακσίες, ανύπαρκτες όχι μόνον στο ΠΑΣΟΚ, παντού!

Τί ταξικός αγώνας, αγώνας στα συνδικάτα, στις παρατάξεις και άλλες παραπλήσιες πλην ατελέσφορες ωραίες κουβέντες...

Ένα, και μόνον ένα, είναι το ΖΟΥΜΙ, ακόμα τώρα δυστυχώς, μετά από 34 χρόνια:
Δημοκρατικές διαδικασίες παντού!
Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μέχρι το ...7000μελές πρόσφατο συνέδριο.

Εκεί έπρεπε, όσοι ΠΑΣΟΚοι, να επικεντρώσετε τον αγώνα σας: Να μην έχει πάνω από, πες, 300-400 συνέδρους, για να έχει νόημα το όνομα "συνέδριο"...
Μόνο που για να έχει μόνον τόσους, θα έπρεπε να προετοιμάζεται κάνα χρόνο πριν, κι όχι «στό γόνατο»...
Για να μην πώ 2-3 χρόνια πριν, αναλογιζόμενος την σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ (αλλά και του ΣΥΝ και του ΚΚΕ, μην τό χαλάμε...)

Και για να προλάβω κάποιες, πολυακουσμένες από μένα, άρριζες όμως και διαψευσμένες δεκάδες φορές από τα πράγματα, αντιρρήσεις, θα αναφέρω, σεμνά και ταπεινά, ότι αυτά τά έλεγα, τά έγραφα από το 1974-5, όταν ανέλυα τα τότε καταστατικά των τότε κομμάτων...

Να σάς στείλω αντίγραφα από τις τότε παρατηρήσεις μου στα καταστατικά του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ π.χ. για να καταλάβετε με τί σόϊ «προφήτη» έχετε να κάνετε...

Πολύ ωραία η ορμή σας πάντως!
Πρέπει να διοχετευτεί στον κάμπο όμως, που διψάει...
{Δείτε κι ένα σχολιάκι μου στο προηγούμενο άρθρο της Τractatus}

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

ritsmas είπε...

Η δική εξωπραγματική γνώμη είναι ότι το ΠΑΣΟκ, είτε πλεον θεωρείται παράταξη είτε κινημα φυλλοροεί. Και φυλλοροεί όχι γιατί δεν έχει ανθρώπους να το στηρίξουν, όχι γιατί δεν υπάρχουν στελέχη που αγωνιούν, αλλά γιατί δεν πείθει τον κόσμο. Αυτό που συμβαίνει έντονα σήμερα είναι ότι οι κοινωνίες τρέχουν πιο μπροστά από τα κόμματα τα οποία χανουν πολυτιμο χρονο σε διοργανωτικά και χωροταξικά θέματα, δηλαδή σε υπερβολική εσωτερικότητα και ομφαλοσκόπηση. Οσο να σκεφτούν ποιους θα βάλουν πού, η κοινωνία εχειαδράξει την Χ ευκαιρία και τρέχει με χίλια... Αυτό ειναι το πρόβλημα όλου του δεδομένου σήμερα πολιτικού συστήματος, όχι μονο στην Ελλάδα, αλλα και στην Εσπερία.
ΟΙ ιθύνοντες καλόν είναι να το συμπεριλάβουν στο οποιο σκεπτικό τους. Τα περί ταξικών αγώνων, τί να πω; Μάλλον ξεπερασμένη έννοια, εκτός αν της δοθεί άλλη ερμηνεία
Καλημερα, κορίτσι και ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
ριτς

tractatus είπε...

Μα Ναπολέοντα εγω μόνο γι' αυτό μιλάω: Για Δημοκρατικές διαδικασίες!! Εγω κάτι πρόλαβα αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο μειώνονται όλα αυτά έως εξαφανίζονται και έτσι κάποιοι θεωρούν οτι τελικά έτσι γίνεται...ειδικά οι νεότερες γενιές δεν έχουν 'δείγμα' για το τι εννοούμε. Αχ! δεν με διαβάζεις!!!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

tracatus, μισό λεπτό, με την εσωκομματική δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ παλιότερα είμασταν πολύ χειρότερα.

Πχ, κάναμε συνέδριο κάθε 7 - 8 χρόνια.

Πχ, Πρόεδρο έγαζε μια χούφτα ανθρώπων. Πχ τώρα αν η εκλογή προέδρου γινόταν σε συνέδριο, θα έβγαινε ο ΓΑΠ όσο και να το ήθελε η βάση;
Εδώ με ανοιχτή κάλπη και τρομάξαμε να μην πιστέψουμε στα γκάλοπ.


Πχ αν η εκλογή γραμματέα δεν άρεσε στον πρόεδρο αυτός αναιρούσε την απόφαση.

Οπότε σε αυτό το θέμα μάλλον καλύτερα είμαστε;)

tractatus είπε...

Γιώργο με την εσωκομματική δημοκρατία λειτουργούσαν οι οργανώσεις και η θεμαστολογία του συνεδρίου συζητείτο στη βάση...δεν ξέρω αν τα θυμάσαι αυτά...γιατί νομίζω οτι είσαι αρκετά νέος. Κατά τα άλλα για το θέμα εκλογής Προέδρου είναι μια ξεχωριστή διαδικασία και στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στα άλλα κόμματα οφείλω να πώ απο την αρχή λειτουργούσε εντελώς αρχηγικά αυτό το θέμα με ή χωρίς εκλογές απο τη βάση. Διάβασε λεπτομερές σχόλιο του Χρήστου στο επόμενο πόστ που ανάρτησα και θα δείς τι εννοώ...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

tracatus, δε νομίζω ότι υπάρχει πια κόσμος να συμμετέχει με τον τρόπο που λες στις οργανώσεις ενός πλειοψηφικού κόμματος.

Δυστυχώς όλα αλλάζουν, μαζί και ο τρόπος που ασκείται η πολιτική. Εδώ έχουν χάσει το χαρακτήρα τος τα συνδικαλιστικά σωματεία, τα κόμματα δεν θα άλλαζαν;

Σήμερα, όλες οι αγωνίες που κάποτε πέρναγαν μέσα από τα κόμματα έχουν βρει το δρόμο τους μέσα από ΜΚΟ, πρωτοβουλίες, διαδίκτυο κλπ.

Σημεία των καιρών...

tractatus είπε...

Μήπως γι' αυτό και δεν λειτουργούν Γιώργο...το σκέφτηκες; Οσο για τις ΜΚΟ τα σημεία δημοκρατικού ελλείματος έχουν καταγραφεί ήδη. Σε ο,τιδήποτε συλλογικό θα πρέπει να λειτουργεί ο διάλογος στη βάση, η κοινωνική συναίνεση και όχι η απόφαση σε επίπεδο κορυφής. δεν νομίζω λοιπόν, οτι έχουν βρεθεί σημεία των καιρών...άλλοι τρόποι έκφρασής, ίσως, αλλά κι αυτοί χρειάζονται κανόνες και δρόμους δημοκρατικού διαλόγου....
και κάτι άλλο τι πάνει να πει πλειοψηφικό κόμμα...δλδ κόμμα 7000 συνέδρων που δεν καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν και γιατί και μάλιστα δια της ανατάσεως της χειρός σε κάτι που ποτέ δεν ασχολήθηκαν να δούν τι προτείνει; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, κατά την άποψή μου Γιώργο, οπως επίσης το ο,τι κάτι λειτουργεί με λάθος τρόπο, δεν σημαίνει οτι είναι υγιές σημείο των καιρών...;)Ενα είναι το σημείο των καιρών και σε αυτό θα συμφωνήσω: Η αδιαφορία, κυρίως, για το συλλογικό΄....