Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Αφιερωμένο στους δευτεραγωνιστές....

Τι αποκόμισα απο το συνέδριο είναι πολύ νωρίς για το αναρτήσω. Προς το παρόν σωπαίνω για να ωριμάσουν μέσα μου γεγονότα και σκέψεις που θα με κάνουν σοφότερη σε μελλοντικές αποφάσεις. Για ένα , όμως, είμαι ηδη βέβαια και θα το πώ!


"Διότι δεν είναι στις επιφανέστερες πράξεις όπου η αρετή και η ευτέλεια γίνονται αντιληπτές. Πολλές φορές κάτι το ξαφνικό, μια κουβέντα ή ένα αερολόγημα, δείχνουν καλύτερα το ποιόν των ανθρώπων απ' ότι οι αιματηρές μάχες, τα πυκνά στρατεύματα ή οι εξουθενωτικές πολιορκίες"(Πλούταρχος, Βίοι Παράλληλοι, Αλεξ. 1.2)



Αφιερωμένο σε όσους έμαθαν να χαράζονται κάπου με γενναιοδωρία και μετά να σβήνονται ακριβώς με την ίδια. Σε αυτούς του δευτεραγωνιστές, τους αθόρυβους συνοδοιπόρους, τους δωρητές ψυχής και χρόνου σε κοινούς αγώνες και σε οράματα για να κάνουμε έναν κόσμο καλύτερο απο αυτόν που βρήκαμε. Και σε όσους απογοητευτήκαμε απ' όσα γοητευτήκαμε.



Σε αυτούς που ανάμεσα στο πλήθος κατάφεραν ακόμα να νοιάζονται και να ονειρεύονται...χωρίς ιαχές και χειροκροτήματα της αρρένας....

......αρκετούς απο αυτούς τους συνάντησα εξαιτίας των blogs και του e-forum....

Τους ευχαριστώ και θέλω να τους ξαναβρώ!

14 σχόλια:

αντωνης είπε...

Ελενη, ηδη πριν σε γνωρισω απο κοντα ειχα σχηματισει μια αποψη. Χαρηκα ιδιαιτερα που σε γνωρισα, οπως και αρκετους αλλους (το εγραψα πρωτο πρωτο στο ποστ μου για το συνεδριο).
Επαναλαμβανω 2 πραγματα
* η φωτο εδω σε αδικει
* ειναι πολυ μικρος ο κοσμος τελικα!

Φιλια, καλο βραδυ!

tractatus είπε...

Αντώνη αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας! Κι εγω χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και φυσικά κατάλαβες τι γνώμη είχα ήδη σχηματίσει για σένα μέσα απο τα post. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Ας βασιστούμε σε αυτές τις γνωριμίες κι ας φιάξουμε μια μαγιά ομάδας που θα κάνει πράγματα που θα μας δίνουν χαρά, όπως οι λίγες ώρες που μοιραστήκαμε.
Καλό βράδυ, Αντουάν!

tzonakos είπε...

Μερικά πράγματα θα μας κάνουν σοφότερους. Ενα απο αυτά ειναι το οτι ήρθαμε κοντά και μιλήσαμε, είδαμε, ακούσαμε, γνωρίσαμε, γνωριστήκαμε. Ολο αυτο μαζί, ένα πράγμα που θα φανεί χρήσιμο στο μέλλον.
Ελένη χάρηκα που σε είδα απο κοντά και είχαμε ευκαιρία να μιλήσουμε και αυτο δεν ειναι σχήμα λόγου, το εννοώ 100%.
Θέλω να μαθαίνω τα νέα σου και να ξέρεις πως θα πνηγυρίσω μαζί σου οταν μάθω κάτι καλό.
Οσο κι αν είχαμε όλοι κάποια μικτά αισθήματα την επόμενη μέρα, νομίζω οτι πρέπει να κοιτάμε μπροστά θετικά και αισιόδοξα.
Καλή συνέχεια και φιλιά.

υγ. Σου έχω μία φωτογραφία με τον ΓΑΠ και εσένα, ή μάλλον τρεις αλλα στην μια φαίνεσαι καλά. Να τις στείλω κάπου ;

tractatus είπε...

Ναι Τζονάκο. Στείλτες στο e-mail μου αν γίνεται. Θα ήθελα να είχαμε μιλήσει περισσότερο αλλά βλέπεις οτι οι παρέες ήταν μεγάλες γιατί έτσι έπρεπε τώρα να είναι. Οσοι για τους πανηγυρισμούς ευχαριστώ αλλά δεν έχει νόημα αν δεν αλλάξει κάτι και το ξέρεις. Ποιός ξέρει τι άλλο μας περιμένει μέχρι το τέλος της εβδομάδας...

tzonakos είπε...

Οκ έφυγαν προς το egou@ ...
Ελπίζω να σου αρέσουν βιαστικά τις τράβηξα.
Αρα κάτι περιμένεις εσυ λέμεεε :)

NdN είπε...

Ρε παιδιά... και εγώ έλειπα;;

Κρίμα ρε γμτ και ήθελα πολύ να τα λέγαμε από κοντά. Είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούν και άλλες ευκαιρίες στο μέλλον!

Οσο για το συνέδριο θα ανεβάσω κι εγω ποστ από αυτά που κατάλαβα βλέποντας κάποια πράγματα στην τηλεόραση, διαβάζοντας εφημερίδες και τα μπλογκ σας.

Ας περιμένουμε λίγο ακόμα Ελένη...τόσο περιμέναμε...λίγο ακόμα δεν βλάπτει!Ετσι κι αλλιώς δεν έχουμε κάπου αλλού να πάμε ;)

Καλό βράδυ!

tractatus είπε...

ndn έχουμε να φιάξουμε για να πάμε...
Τζονάκο δεν θα περιμένω για πολύ...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Δεν υπήρχαν δευτεραγωνιστές σε αυτό το συνέδριο, εκτός βέβαια από όσους πίστευαν ότι θα πάρουν οφίτσια και τους έστειλε στον πάγκο ο Παπανδρέου.

Προσωπικά κρατάω την πρώτη ομιλία του ΠΑπανδρέου, τη δευερολογία του Μίμη, την ομιλία του Παγκαλου και την κενότητα του κ. Τσίπρα.

Πέρα βέβαια από τη γνωριία με όλου ΕΣΑΣ.

Άντε και στο επόμενο!

ikor είπε...

Μπορεί να ακούγεται κοινοτυπία, αλλά κι εγώ χάρηκα πολύ που γνώρισα τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τα nicknames και τις μικρές φωτογραφίες στην οθόνη μου.

Ελένη, η χροιά της φωνής, η γλώσσα του σώματος και το βλέμμα την ώρα που μιλάς σε κάποιον δεν έχουν υποκατάστατα.

Σου εύχομαι τα καλύτερα, σε ό,τι κάνεις και ελπίζω σύντομα να τα ξαναπούμε.

Όσο για το Κίνημα, ελπίζω να έχει από 'δω και στο εξής περισσότερους δευτεραγωνιστές με μέλλον, παρά πρωταγωνιστές με παρελθόν!

tractatus είπε...

Γιώργο, δευτεραγωνιστές δεν εννοώ το παρασκήνιο αλλά όσους δουλεύουν για να κάνουν κάτι και όχι για να γίνουν κάτι.
Κράτησα τη γνωριμία μας και σε αυτό αναφέρομαι περισσότερο. Το κέφι μας για επικοινωνία και δράση δεν είχε τον απώτερο σκοπό των υποψηφίων...
Ikor όπως τα λές τα σημάδια με τις γνωριμίες...μιλάνε πολλά ιδιαίτερα οταν δεν είναι...ψώφια....γιατί παίζει κι αυτό. Να μιλάς και μην σε ακούει κανείς ενώ κάνει οτι σε ακούει. Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και σε αναγνωρίζω σε όσα γράφεις.
Οσο για το κίνημα αν δεν απαλαχθεί σύντομα απο τον κυβερνιτισμό του περελθόντος του θα έχει ακόμα σοβαρότερα προβλήματα....:)

altpolitik είπε...

Ημασταν κι εμεις εκει, συμφωνώ με αυτά που γράφεις στον Τσούκα, στα καλύτερα "θέματα"
ο κόσμος ήταν ελάχιστος...

still-elate είπε...

...το μόνο καλό του συνεδρίου... λέξεις και jpeg που έγιναν φιλιά πρόσωπα και ζεστές κουβέντες!!!
Πολύ χάρηκα που σας γνώρισα όλους, κι ευχομαι την άλλη φορά που θα βρεθούμε να γιορτάζουμε στο τέλος επιτυχίες και κερδισμένα προσωπικά στοιχήματα...

Ναπoλέων είπε...

19-3-08
Ο Ikor μίλησε και για μένα, προσφυέστα δε:
Όσο για το Κίνημα, ελπίζω να έχει από 'δω και στο εξής περισσότερους δευτεραγωνιστές με μέλλον, παρά πρωταγωνιστές με παρελθόν!

Kι επειδή είμαι δηλωμένος φαντασιόπληκτος, με ...πατέντα, συνέλαβα τις εξής εικόνες:

Στα τελευταία στάδια της κυβερνητικής θητείας του το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα παγωμένο ποτάμι.

Το λίγο νερό που έτρεχε, έτρεχε από κάτω. Αλλά κι αυτό σταματούσε στα αλλεπάλληλα φράγματα, που «πρωταγωνιστούσαν» στο να μην φτάνει το νερό στον κάμπο που διψούσε.

Κι έγινε το αναπάντεχο ...αναμενόμενο. Χάθηκε η εξουσία, έσπασε ο πάγος, κομμάτια και θρύψαλα η επιφάνεια.
Ξεκόπηκαν μεγαλύτερα κομμάτια, πλατφόρμες, που τα καβαλούσαν κάποιοι εκ του ασφαλούς, και πολλά-πολλά μικρότερα κομμάτια που κινούνταν προς τα μπρός όλο ζωή.

Φούκωσε πολύ το ποτάμι... Τα κομμάτια απόχτησαν ταχύτητα κι όρμησαν προς τον διψασμένο κάμπο.

Μην σάς πω και ποιά ήταν η μοίρα των φραγμάτων που εμπόδιζαν τη ροή... Ούτε τί έγινε με τα μεγάλα κομμάτια, τις "ασφαλείς" πλατφόρμες...

Βάλτε κι εσείς τη φαντασία σας να δουλέψει!

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

tractatus είπε...

φανταστικός φαντασιόπληκτος!!! και ρεαλιστής στο είδος Ναπολέοντα! Πάντα οι παρεμβάσεις σου πολύτιμες!