Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Μια γυναίκα που αγαπούσε τους Ελληνες...

"Η ιστορία αφορά εμένα και τους ανθρώπους που γνωρίζω. Αφορά την Ελλάδα και την πολιτική της, τις επανειλημμένες απογοητεύσεις του λαού μου στην προσπάθειά του να πετύχει την ανεξαρτησία του απο την ξένη κυριαρχία και τους σιχαμερούς Ελληνες πολιτικούς που υπηρετούσαν αυτές τις δυνάμεις. Δεν θα γράψω με ταπεινοφροσύνη ή με επιφύλαξη, γιατί δεν είμαι ούτε ταπεινόφρων ούτε επιφυλακτική. Κι αν τη μια στιγμή φαίνεται πως είμαι μια αχαλίντωη ηδονίστρια και την άλλη στιγμή η Ιωάννα της Λωραίνης, αυτό συμβαίνει γιατί είμαι μια ηδονίστρια και είμαι η Ιωάννα της Λωραίνης"


7 σχόλια:

mania είπε...

Καλησπέρα tractatus μου,
Η Μελίνα η αγαπημένη μου....Υπουργό Εξωτερικών έπρεπε να την είχαμε, να δείτε τι απήχηση θα είχε η Ελλάδα...

vagnes είπε...

...που θα ειμαστε σημερα αν ειχαμε τις τεραστιες αυτες προσωπικοτητες κοντα μας ακομη...
Μελινα, Γενηματας, Τριτσης...

tractatus είπε...

καλό το ερώτημα vagnes! Το σκέφτομαι κι εγω συχνά...αλλά βλέπεις τι θάρρος είχε να λέει για τον εαυτό της ως πολίτης του κόσμου οτι είναι ταυτόχρονα "ηδονίστρια και Ιωάννα της Λωραίνης"...ξέρεις καμια γυναίκα σήμερα που να είναι στην πολιτική να μπορεί να το λέει αυτό;

tractatus είπε...

mania βεβαια μια πολίτης του κόσμου που εισηγούταν στο ΟΗΕ προτάσεις για τη ανάδειξη του Αιγαίου Αρχιπελάγους ως πολιτιστικού πάρκου της Ευρώπης, ήταν άξια πρέσβειρα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

fisherman είπε...

Αν πέρασε ένας άνθρωπος απο την πολιτική ζωή του τόπου με @@ αυτός είναι η Μελίνα. Τίποτε άλλο μόνο αυτό.

vagnes είπε...

...η προσωποποιηση του παθους για τη ζωη, τον ερωτα, την πολιτικη, τον πολιτη, την Ελλαδα, που να βρεθουν αυτα σημερα και μαλιστα συμπυκνωμενα σε ενα ανθρωπο σε εναν πολιτικο σε μια γυναικα.
Ουτε στο ονειρο μας πια

tractatus είπε...

Συντήρηση και κέρδος μας αδυνάτισαν ως ανθρώπους...