Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΦΥΣΑΕΙ...!!!

Οπως και να το κάνουμε η νέα κυβέρνηση φαίνεται να φυσάει απο την πρώτη εβδομάδα. Παρά το γεγονός οτι, κατά τη προσωπική μου άποψη, τα πράγματα αλλάζουν "απο τα κάτω" ίσως η εποχή της επικοινωνίας να αλλάζει τα πράγματα κι "απο τα πάνω". Και το λέω αυτό γιατί, πολλές φορές, ο κόσμος χωμένος μέσα στη κυνικότητά του και την απομάκρυνσή του απο τα Κοινά χρειάζεται μια σκουντιά, ένα σπρώξιμο βρε αδελφέ οτι: Να! ξέρεις δεν είναι όλοι ίδιοι κι ότι κάποιοι τελικά σκέφτονται και πάρα πέρα απο τον μικρό εαυτό τους και την καρέκλα τους. Ξέρω...ξέρω!!! Πολλοί θα πείτε οτι είναι νωρίς...Κι εγω πιστεύω οτι είναι νωρίς πράγματι. Αλλά, όπως και να το κάνουμε ένας αέρας αισιοδοξίας υπάρχει. Ειδικά κάθε φορά που βλέπουμε να τηρούνται με συνέπεια πράγματα που μέχρι πριν δεν τα πολυπιστεύαμε μαθημένοι απο τα ψέμματα και την ανικανότητα να συνδυάζουν οι πολιτικοί μας έργα και πράξεις.
Κι όμως κάτι πάει να γίνει μετά απο τόσα χρόνια απραξίας. Και να δείς που ακόμα και η Παπαρήγα κινδυνεύει αντί ξυπνάει όπως επιθυμεί τις λαϊκές μάζες να θεωρείται πιά κι απο αυτές σχεδόν γραφική....
Τα πράγματα τελικά δεν αλλάζουν απο τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά αλλάζουν.
"Οταν το έργο αξίζει ο κόσμος θα το βρεί και θα στο φέρει πίσω".....

4 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Καλημέρα, νομίζω ότι όντως υπάρχει αισιοδοξία. Υπάρχει όμως ταυτοχρονα και απαισιοδοξία την ίδια στιγμή!

Αυτό συμβαίνει όταν ακόμη και οι καλύτεροι δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα.

tractatus είπε...

Επειδή με ενδιαφέρει η γνώμη σου αν θέλεις μου γράφεις που έγγυται αυτή τη στιγμή η απαισιοδοξία; Εννοώ τώρα και με βάση τα όσα γίνονται γιατί αν αρχίσουμε απο τώρα να λέμε ναι μεν αλλά αυτό δεν είναι μόνο απαισιοδοξία αλλά γκρίνια. Κι ένας σοφός φίλος μου λέει: στη πρώτη γκρίνια ναι στην δεύτερη ΟΚ αλλά στην τρίτη: ΦΤΑΙΣ εσύ!!
:)

Unknown είπε...

Αισιοδοξώ για τις "από πάνω" αλλαγές. Φοβάμαι τις "από κάτω" 'η "από την μέση" αντιστάσεις ενός κομματικού κατεστημένου που βλέπει με καχυποψία (και άρνηση κάποιες φορές) το γεγονός ότι μπορεί να "μην παίξει παιχνίδι".
Τα "λαμόγια" (υπάρχουν αρκετά ακόμα) καιροφυλακτούν. Εμείς είμαστε σε επιφυλακή;

tractatus είπε...

Γειά σου φίλε Γιώργο. Εχεις απόλυτο δίκιο και πράγματι αυτό φοβάμαι κι εγω. Τους απο κάτω και τους μεσαίους...ίσως όμως να μας εκπλήξει κι εκεί ο ΓΑΠ. Οφείλω να πώ οτι μέχρι στιγμής το πάει πολύ καλά το γράμμα....Μετά τα Χριστούγεννα θα χρειαστεί βοήθειες μέσα απο την ίδια την κοινωνία και απο όσους πιστεύουν οτι η αλλαγή έχει ανάγκη αυτό το μαγικό "ΜΑΖΙ"....Θα δούμε και θα τα λέμε....
Ελπίζω όλα καλά στον Βαρνάβα...