Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ...ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ"
"Παράθυρο" επικοινωνίας στο διαδίκτυο από τους μαθητές του Άη Στράτη06.06.2008
- Με τη βοήθεια του καθηγητή τους Χρ. Στεφάνου έφτιαξαν ένα ιστολόγιο, μέσω του οποίου προβάλλουν τις δραστηριότητές τους και τον τόπο τους και επικοινωνούν με άλλους μαθητές απ' την υπόλοιπη Ελλάδα -->Η καλή διάθεση και η όρεξη για δημιουργία οδήγησαν μια ομάδα μαθητών από το Γυμνάσιο του Αγίου Ευστρατίου, στο να φτιάξουν ένα ιστολόγιο, ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο δηλαδή, όπου περιγράφουν την καθημερινότητά τους και τις ομορφιές του τόπου τους. Η επιθυμία τους να προβάλλουν το νησί τους σε άλλους ανθρώπους, μετέτρεψε τη δημιουργικότητά τους σε δίαυλο επικοινωνίας με κόσμο από όλη την Ελλάδα.«Είμαστε, ο Νίκος, η Βιβή, ο Αγαπητός, ο Νίκος, η Δέσποινα και ελπίζουμε να μην ξεχάσαμε κανέναν ή καμία... Φτιάχνουμε αυτή την σελίδα γιατί θέλουμε κι εμείς από το μακρινό και απομονωμένο νησάκι μας, τον Άη Στράτη, να σας δείχνουμε τις φωτογραφίες μας και να γράφουμε κομματάκια από την ζωή μας». Αυτή είναι η εισαγωγή της σελίδας των παιδιών που με αγάπη μεταφέρουν στο διαδίκτυο καταστάσεις από την καθημερινή τους ζωή, πράγματα που τους κάνουν εντύπωση, εκδηλώσεις που διοργανώνουν και πολλά ακόμα. Η ομάδα λέγεται "Χαμογελάστε", και στόχο έχει να προσφέρει χαμόγελο μέσα από τη δουλειά της. Μία ακόμα διέξοδοςΣτην προσπάθεια των παιδιών για τη δημιουργία του συγκεκριμένου ιστολόγιου, συνέβαλε ιδιαίτερα και ο καθηγητής Χημείας του Γυμνασίου της περιοχής, κ. Χρήστος Στεφάνου. «Εγώ απλά τους έδωσα τα μέσα να κάνουν αυτό που έκαναν. Η δραστηριότητα αυτή ξεκίνησε με σκοπό την έκφραση των παιδιών. Είναι άλλωστε μία πολύ καλή διέξοδος, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο μικρό νησί μας, των 200 κατοίκων, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει κανείς. Ωστόσο η αγάπη των παιδιών γι' αυτό που κάνουν, έχει ως αποτέλεσμα και την πολύ καλή προβολή του νησιού μας», σημείωσε στα "ΑΙ.Ν." ο κ. Στεφάνου. Μία από τις μαθήτριες που είναι ενεργό μέλος της ομάδας που έφτιαξε το ιστολόγιο είναι η Δέσποινα Κουτρούλη, η οποία φάνηκε πολύ ευχαριστημένη από αυτό που κάνει. «Ασχολούμαι χρόνια με τη φωτογραφία. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Δεν ήταν λοιπόν δύσκολο να πω το ναι. Αυτό που μας αρέσει επίσης πολύ είναι να σχολιάζουμε ό,τι βλέπουμε και προκαλεί την εντύπωσή μας. Κι όχι μόνο να το σχολιάζουμε, αλλά και να το κάνουμε ευρύτερα γνωστό, ώστε όσοι δεν γνωρίζουν το μικρό νησί μας και τις ομορφιές του να το μάθουν, μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες μας», τόνισε η Δέσποινα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι "Χαμογελάστε" είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και πολλές φορές οι ίδιοι δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια καλή φωτογραφία κι ένα σχόλιο.Θερινό ΣινεμάΜε την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού τα παιδιά, στα πλαίσια της διασκέδασής τους στο νησί, έφτιαξαν το θερινό κινηματογράφο "Σινέ-Μπούμπ(ου)να". Πρόκειται για ένα υπαίθριο σινεμά που το έφτιαξαν οι "Χαμογελάστε!" μαζί με άλλους καθηγητές, στο οποίο βλέπουν συχνά ταινίες.

Συντάκτης: Έφη'>http://www.aiolikanea.gr/news/authors.php?
author=6598">Έφη Στραβοσκούφη

6 σχόλια:

NdN είπε...

Καλησπέρα Ελένη,

Πολύ καλή η προσπάθεια των παιδιών και πολύ θετικό βήμα η προβολή τους από το μπλογκ σου. 200 κάτοικοι, ε; Περίπου τόσοι είμασταν στο βαγόνι του μετρό χτες το βράδυ που γυρνούσα σπίτι!!

Παράξενο να μένεις σε ένα τόσο μικρό μέρος!

tractatus είπε...

Εχω μείνει 2 βράδυα μόνο και καλοκαίρι αλλά θέλω να δώ πώς είναι και τον χειμώνα. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας είναι ένας πολύ δημιουργικός άνθρωπος και κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ζωντανέψει το νησί...που μέχρι πρότ τινος δεν είχε συγκοινωνία καθημερινά με τη Λήμνο. Κρατάει με νύχια και με δόντια τον κόσμο και ιδιαίτερα τα παιδιά στο σχολείο και επομένως και τους δασκάλους που αν και διορίζονται, δεν εμφανίζονται στο νησί. Αξίχει πάντως να το επισκεφτείς. Απο θεσσαλονίκη πάς΄Μύρινα και μετά Αι-Στράτη ...μπορείς να κάνεις και ελεύθερο camping αλλά έχει και δωμάτια σε όμορφα αρχοντικά....υπάρχουν ελάχιστα αλλά έχει...αξίζει επίσης να δείς πως ήταν ο παλιός οικισμός προ χούντας...χάρμα οφθαλμών που τον γκρέμισαν σε χρόνο ρεκόρ...!!

αταξίας είπε...

Μπράβο! Χαμογελάμε με τέτοια νέα. Χαμογελάμε, κάνει τους άλλους (αυτούς που πρέπει) να ανησυχούν!
:-)

α.

Meropi είπε...

Ελένη μου,
πολύ καλά κάνεις και μας θυμίζεις το ιστολόγιο των παιδιών του Άη Στράτη. Το είχα διαβάσει και κάπου αλλού. Μπήκα 1-2 φορές και μετά το ξέχασα (η άτιμη)...

ritsmas είπε...

Καλησπέρα Ελένη.Μπράβο στα παιδια΄. Μακάρι να μας κάνουν να χαμογελάμε διαρκώς . Ναι κι αυτά χαρούμενα και ευτυχισμένα. Σε τί καιρούς όμως, Ελένη μου ;

tractatus είπε...

αταξία, μερόπη και ρίτσα νομίζω οτι τελικά "απο το ελάχιστο φτάνεις πιο γρήγορα οπουδήποτε" όπως έλεγε και ο Ελύτης. Σας συστήνω να επισκέπτεσθε το blog αλλά και το νησί...δεν θα χάσετε...κι όταν περνάτε καλά στείλτε μου ένα χαμόγελο...για την αφορμή.:)))