Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Τα πίσω καθίσματα...

Από αυτά που απεχθάνομαι είναι και οι «παρέες» της 'πολιτικής'…Τις «παρέες» που έχουν αυτοσκοπούς. Δηλαδή, αυτούς που θεωρούν ως δικαίωμά τους –πολλές φορές και κληρονομικό- τη διεκδίκηση και τη συντήρηση της καρέκλας τους μέσα από και γιατί ανήκουν σε μια «παρέα». Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση τα μέλη της «παρέας» ξεπερνούν την ετερόκλητη σύνθεσή τους. Οι υποχωρήσεις στην ιδεολογία και τη συνείδηση είναι αυτονότες και καλοδεχούμενες. Άλλωστε, τα ‘χαρτιά’ θα αποφασίσουν και τα μερίδια.
Αυτό το απλό: -Πόσο; -Τόσο! Το μέρισμα....

Για τη «παρέα» η αναγνώριση είναι αυτονόητη. Η χειραψία και το σκούντημα στην πλάτη. Η αναγγελία της παρουσίας τους και η δήλωση από βάθρου….η άνοδος και η κάθοδος, το περισσότερο ή λιγότερο χειροκρότημα, χτένισμα, φόρεμα, γραβάτα αλλά και το καλύτερο ανέκδοτο…καμιά φορά ο κόσμος θυμάται καλύτερα αυτό από την εξαγγελία ενός έργου. Κάπως έτσι κι ο "Κανένας" έγινε αρχηγός....αυτό που το πάτε;

Τους παρατηρώ ενίοτε…στις πρώτες σειρές των καθισμάτων όπου κάποιος αρμόδιος επι των τιμών έχει κρατήσει για χάρη των ίδιων και των οικογενειών τους. Ανεξαρτήτως παράστασης…αυτοί θεωρούν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της «παρέας» (παρά τρίχα να πω της ομάδας) να κάθεται μπροστά. Άλλωστε, γι’ αυτό δεν εκλέχθηκαν; Η μήπως εξαιτίας αυτού; Του «θεαθήνα» δηλαδή…Λίγο ακόμα δεν βλάπτει μέχρι και τις επόμενες εκλογές.

Η ανθρωπογεωγραφία των καθισμάτων γίνεται είδος σημαίας, λάβαρου, πανό, τσιτάτου, δόγματος κι άλλων «κραυγών στη σιωπή» που απευθύνουν σημειολογικά στη κοινωνία οι κρατούντες…. Βλέπετε, το αυτονόητο της διαφοράς στην εκπροσώπηση κάθεται στα πίσω καθίσματα. Και είναι αλήθεια ότι από τα πίσω καθίσματα πάντα έχεις καλύτερη θέα...ίσως και χαμόγελου....Και το καλύτερο: Δεν είσαι σε κοινή θέα!



:)



24 σχόλια:

Κούκος είπε...

Ελένη μου η (όποια) παρέα δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι τα ίδια τα αριστερά κόμματα, που η εξέλιξή τους τα έχει μετατρέψει από μοχλούς προώθησης της κοινωνίας σε τροχοπαίδη της.
Η όποια λύση δεν πρόκειται (πια) να έρθει μέσα από εκεί.
Και ίσως οι παρέες (προβληματισμού) να είναι "μια κάποια λύσις"

:)))

Dark Conofman είπε...

Αγαπητή Tractatus,

όσοι σε διαβάζουν TRAβάνε Τα μαλλιΑ TOUS.

Όσοι ασχολούνται σοβαρά με την πολιτική (και ιδιαίτερα οι αριστεροί) έχουν κάτι κοινό με αυτούς που ασχολούνται σοβαρά με το ποδόσφαιρο. Το οτι κοροιδεύουν τους εαυτούς τους.

Το να ακούς κάποιον να διαμαρτύρεται, ύστερα από χρόνια ενασχόλησης με την πολιτική, οτι υπάρχει οικογενειοκρατία, υποκρισία, ιδιοτέλεια και αναξιοκρατία, είναι σα να ακούς κάποιον που βλέπει ποδόσφαιρο από τα 10 του, να λέει "Μου φαίνεται, τελικά οτι το κύπελο ήταν στημένο".

Όσο για 'σένα, Tractatus, πήρες το υφάκι σου, έβαλες τα γυαλιά τύπου "έδρα πανεπιστημίου", έβαλες και σκεπτικά το χεράκι μπροστά απ' το στοματάκι, και έγινες το στερεότυπο της αριστερής σκεπτικίστριας. Συγχαρητήρια για τη φωτογραφία σου.

Αποδίδει τέλεια τη στερεοτυπική ρηχότητα της πολιτικής σκέψης σου. Μου δίνεις την εντύπωση ατόμου πού ασχολήθηκε χρόνια με την πολιτική, αλλά ποτέ σε βάθος (λογικό, γιατί όσοι ασχολούνται χρόνια με την πολιτική σε βάθος, είτε κάποια στιγμή μπουχτίζουν και την παρατάνε εντελώς, είτε γίνονται πολιτικοί εμβέλειας, και τρώνε ισοβίως απ' αυτήν).

Ίσως θα είχα και πολλά καλά να πω για το blog και για 'σένα, αλλά είμαι άγγελος της Σκοτεινής Πλευράς των blog, όχι η Mary Poppins.

Dark Conofman
07/08/08

Greek Rider είπε...

@Ελένη αν και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ οργανωμένα με την πολιτική έχω την εντύπωση ότι αυτά που γράφεις είναι όχι μόνο απόλυτα σωστά αλλά και αυτονόητα.

Αυτό δεν είναι η πολιτική; Μια υπεράσπιση της ισχύος τύπου Νίτσε;

Και αυτό μέσα από τις δημόσιες σχέσεις και την παρέα όπως πολύ σωστά περιγράφεις.

Νομίζω ότι π.χ. στα blogs (και ίσως και αλλού) γίνεται πολύ περισσότερη πολιτική με θέσεις και επιχειρήματα από ότι στο υποτιθέμενο ενεργό πολιτικό προσκήνιο.

Τι σημασία έχουν οι καρέκλες. Φτάνει να έχουμε πάντοτε τη δική μας φωνή.

tractatus είπε...

@ δεν μίλησα για τις παρέες που λες (προβληματισμού). Μίλησα για τις παρέες απ' όπου δεν πρόκετια να έλθει η λύση, αυτούς που είναιο τροχοπαίδη. Οπότε θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου..μόνο που ακόμα δεν βλέπω τη κρίσιμη μάζα του προβληματισμού...κι αυτό είναι το πρόβλημα

tractatus είπε...

@Mr. dark εύχομαι να σας έμεινα μαλλιά...γιατί πρέπει να έχετε να τραβάτε και στη συνέχεια όποτε δλδ η σοβαρή ενασχόλησή σας, σάς επιτρέπει να διαβάζετε διαφορετικές απόψεις και άλλα blog πλην του δικού σας μονόλογου...
Αλλά επειδή πέρα απο το σκοτεινό σας μανδύα φορέσατε και φερετζέ θα πρέπει να ξέρετε ότι ήδη οι ομοιότητές σας με κοινότοπες προκλήσεις είναι αναγνωρίσιμη...Οπότε η Mary Poppins σας εγκαταλείπει στα μαύρα σκοτάδια της των εντυπώσεών σας...

tractatus είπε...

@GR αυτό που έθιξα είναι περισσότερο η σημειολογία. Και φυσικά μίλησα για "παρέες"...ίσως να μη το έχεις ζήσει αλλά πρόκειται για ότι χειρότερο. Στην ουσία είναι αυτό που έχει διαλύσει τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Γι' αυτό και η πολιτική χαρακτηρίζεται βρώμικη υπόθεση και αφερέγγυα αλλά αυτό το πληρώνουμε όλοι. Και φυσικά δεν είναι αυτονόητο...Αυτονόητο είναι αυτοί που ασχολούνται με τη πολιτική να δουλεύουν για το κοινό καλό. Οι καρέκλες απλά σηματοδοτούν τη νοοτροπία και την απώθηση του κόσμου προς αυτή...

Homo Sapiens είπε...

Ελένη,

θυμάμαι τον Νιόνιο να λέει "την ιστορία τη γράφουν οι παρέες"...Είναι εκπλητικό πως μία φράση που αποτυπώνει ένα - κατά κάποιο τρόπο- νεανικό ρομαντισμό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει σήμερα το status quo στην πολιτική (κλίκες, ιεραρχίες), στην οικονομία (βλ. παρεοκρατικός καπιταλισμός) στην κοινωνία (κοινωνία των δημοσίων σχέσεων/γνωστών και φίλων, στους δημόσιους χώρους (βλ. πανεπιστήμια) κτλ.

Όντως την ιστορία τη φτιάχνουν οι παρέες, μόνο που αυτές που κυριαρχούν σήμερα δεν αφήνουν καμία άλλη παρέα να πράξει το ίδιο!

katerina είπε...

Ελένη μου διαβάζοντας το post σου μπήκα να γράψω κακό σχόλιο, με την έννοια "γιατί ρε Ελένη πας ακόμα στα πανηγυράκια τους;;; Γιατί τους δίνεις την χαρά να νομίζουν ότι έχουν ακροατήριο;;; Γιατί τους κάνεις τζάμπα μάγκες;;;"
Αλλά είδα το σχόλιο του dark ...αποτέτοιου και τα πήρα...αυτά τα παλαιοασφαλίτικα, αυτά τα παλαιοπροβοκατόρικα μου την δίνουν πια πολύ

Αγαπητέ Dark conofman δεν λέω καλή η στολή του Ζορρό, ελπίζω να μοιάζετε και του Μπαντέρας (οπότε και θα είχε και κάποιο ενδιαφέρον το πράγμα....και μάλλον το μονο), αλλά πολλή ζέστη αγαπητέ για κουκούλες Αυγουστιάτικα....
Ιδιαίτερα αν έχετε σχέση και με τον παραπάνω ...ημίθεο, βγάλτε καλέ την κουκούλα να απολαυσουμε την .....θεική ομορφιά σας....
Προσωπικά και εγώ προτιμώ τον Μπαντέρας απο την ....Mary Poppins
Αλλά τον Μπαντέρας....όχι τα κακεκτυπα του...

Dark Conofman είπε...

XAXAXAXA!

Μικρή Tractatus,

επιμένεις στη ρομαντική αφέλεια που κάνει ένα 10 χρονο κορίτσι χαριτωμένο, αλλά μια ???-αντάχρονη γυναίκα που ασχολείται με την πολιτική να φαίνεται...ποιά είναι η λέξη για το "υπερβολικά αφελής";

Αγνοώ το συντακτικό λάθος που έκανες στην πρόταση περί αναγνωρισιμότητας, και σε ρωτώ, γιατι πραγματικά αναρωτιέμαι, τί εννοείς με αυτό που λες για ομοιότητες.

Μικρή Κατερίνα,

Μιας και το πήγατε στο εμφανισιακό το θέμα,ας τονίσουμε το εξής: οι γυναίκες στο ίντερνετ φωτογραφίζουν το πιό όμορφο σημείο του σώματός τους και το βάζουν στο προφίλ. Εσύ το μόνο που βρήκες είναι ένα αριστερό μάτι.

Διάβασα το blog σου, το "Κατερίνα"- σκέψου το ενδεχόμενο να το μετονομάσεις "Σούπερ Κατερίνα"- υπήρχε κάποτε ένα περιοδικό που λεγόταν έτσι.

Το blog αυτό σε κάποια σημεία είναι σα να διαβάζεις σενάριο του "Sex and the City", και σε κάποια άλλα σα πολύπλοκος γρίφος του Τζακ Σονιέρ, που όταν τελικά τον λύσεις διαβάζεις κάτι απλό, όπως "Είναι περίοδος αναπαραγωγής για το είδος μου" ή "Νομίζω ότι ξέρω από πολιτική".

Θέλω επίσης να σου πω ότι ουδεμία σχέση έχω με το Παν Τέρας , τον οποίο και απεχθάνομαι, ούτε με οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό. Αυτό με το Μπαντέρας να το ψάξεις- σα ψύχωση μου ακούγεται.

Dark Conofman
08/08/08

tractatus είπε...

Homo καλά τα έλεγε ο Νιόνιος αλλά κι αυτός στην εξέλιξή του έκανε πολλούς συμβιβασμούς με παρέες....:)
Ομως, όπως κατάλαβες δεν μίλησα για τις αρχικές παρέες που στήνανε πράγματα και συνδημιουργούσαν αλλά για την μετεξέλιξη των καρεκλοκένταυρων διαδόχων κ.α. τινών που, σήμερα, απλά περιχαρακώνουν τα βασίλειά τους...
:(

tractatus είπε...

βρε Κατερινάκι μου εγω σε μια πολιτιστική εκδήλωση πήγα για να ακούσω έναν αγαπημένο συνθέτη και, δυστυχώς, έφυγα στα 2 πρώτα τραγούδια...!!! Να μη κυκλοφορώ πια καθόλου δεν γίνεται βρε φιλενάδα....:)για να αποφεύγω τους κομπλεξικούς...

Nikos Lioliopoulos είπε...

Γυρίζοντας απο την σύντομη απόδραση μου, έχω την χαρά να πέσω σε ενα απο τα καλύτερα ποστς σου.
Μέσα σε ένα σύντομο κείμενο περιέγραψες πολλά απο αυτά που με βασανίζουν.
Την ευνοιοκρατία, την οικογενειοκρατία, την κοινωνική υποκρισία,τον ξεπεσμό.
Αν λοιπόν ένα ποστ κρίνεται από το πόση τροφή για προβληματισμό έδωσε στον αναγνώστη, τότε αυτό ήταν πολύ επιτυχημένο .
Παρότι έχω κάποιες ενστάσεις για τον χαρακτηρισμό ¨κ.κανένα" για τον πολιτικό που σαφέστατα φωτογραφίζεις , δεν θα τις καταθέσω γιατί νομίζω δεν είναι του παρόντος.

tractatus είπε...

Νίκο ευχαριστώ για το σχόλιο το οποίο είναι μέσα ακριβώς στην καρδιά του προβλήματος, αυτού που εγω τουλάχιστον ήθελα να δείξω....και εσύ νομίζω οτι κατάλαβες πλήρως ;)
Για τον 'Κανένα' δεν φωτογραφίζω κάποιον πάντως. Ομως, το γεγονός οτι ο κόσμος δεν έχει πλέον σε καμία εκτίμηση τους ηγέτες, ακριβώς γιατί όλοι οι άλλοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι στα μπροστινά καθίσματα, είναι φανερό...οπότε απεταξάμην τη φωτογράφιση...πρόκειται για μια σκληρή πραγματικότητα.:(

Ναπoλέων είπε...

Συναγωνίστρια Tractatus,
με καλύπτει κάπως ο «έλληνας καβαλλάρης». Εν καιρώ τα δικά μου...

Μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση η νέα χυδαία επίθεση εναντίον σου και της Κατερίνας.
Όχι, τώρα δεν την αποκαλεί "μονόφθαλμη πασόκα" αλλ' απλώς... μικρή... άσε τι λέει για σένα...

Κάθε χυδαίος με το κόμπλεξ του θα πείς...

Μένει (σε μένα τουλάχιστον) το ερώτημα:
ΓΙΑΤΙ σε σάς;;;
Διότι ο εν λόγω κομπλεξικός, όπως κι ο προηγούμενος, φαίνεται να ξέρει κάποιες λεπτομέρειες για σάς.
Όχι κάποια που κρατάτε κρυφά, αλλά κάποια που πρέπει να ψάξει προσεκτικά κάποιος για να τα εντοπίσει.

Δεν το κάνει ο τυχών "μπλόγκερ" αυτό!
Άρα έχουμε ένα ψυχοπαθολογικό φαινόμενο εδώ.
Αυτή τη φορά με πολύ μεγαλύτερες, ...ναπολεόντειες θα μπορούσα να πώ..., βλέψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ και ΘΑΥΜΑΣΤΕ τί γράφει στο (νεοϊδρυθέν) μπλογκ του:

Dark Side of The Blog
Για Μένα
DARK CONOFMAN
Τριγυρνώ στο σκοτάδι, φέρνοντας την εκτυφλωτική λάμψη της ισοπεδωτικής έκρηξης που οδηγεί στη λύτρωση απ' αυτό που ήταν κάποτε και οδηγεί σε αυτό που θα έπρεπε να είναι.

ΔΕΥΤΈΡΑ, 4 ΑΎΓΟΥΣΤΟΣ 2008
Dark Conofman
Το νόημα αυτού του μπλογκ;
Τί νόημα έχει ένας σεισμός; Τί νόημα έχει η εξασθένηση των χρωμάτων, η βαθμιαία αποσύνθεση του φωτός σε σκοτάδι και ο ερχομός της νύχτας; Τί νόημα έχει ένα παλιρροιακό κύμα;
Κανένα. Απλά συμβαίνει. Και κανείς δε μπορεί να το σταματήσει.
Από το μπλογκ αυτό θα καυτηριάζω άλλα μπλογκ, θα τα καταδικάζω, θα βρίσκω τα αδύναμα σημεία τους και θα τα ξεφτιλίζω.
Όσοι δεν είστε μαζί μου είστε εναντίον μου.
Αλλά όπου κι αν είστε, δε θα σας λυπηθώ.
Dark Conofman
05/08/ 08
Αναρτήθηκε από Dark Conofman στις 3:29 μμ


Μπήκα στον πειρασμό και τού άφησα το εξής σχόλιο:
Έ! ρε Μυλωνάκης που σού χρειάζεται...
Μην σου πώ και Ασκητής...
Εν αγαστή συνεργασία!
Love-Disarmament-Peace
Napoleon's Bright Side


Έχει όμως βάλει «μετριασμό σχολίων»...
Να δούμε αν θα το ..."εγκρίνει για δημοσίευση"...

Ο άνθρωπος δεν είναι απλώς "για τα σίδερα", δεν έχει απλώς "καβαλήσει το καλάμι", είναι ο ...ΤΙΜΩΡΟΣ !

Εγώ, τί να σάς πώ... Με έλουσε κρύος ιδρώτας. Φοβήθηκα πολύ!
Σκέψου λέω τώρα, μόλις ξεμπερδέψει απ' τα κορίτσια, να παραλάβει και μένα...
Πού σέ πονεί και πού σέ σφάζει, δύσμοιρε Ναπολέων...

Μην σού πω ότι μπορεί να παρουσιαστεί και στη Σκλίβανη με καμμιά μάχαιρα 30 πόντους...
Τρεχάτε ποδαράκια μου...


Δεν παραλείπω όμως να σημειώσω κάποια πραμματάκια, που για κάποιους σκιαγμένους σαν εμένα ίσως έχουν κάποια αξία:
1. Το πρώτο του 'ποστ' έχει ως ημερομηνία την ...4η Αυγούστου. Σάς θυμίζει κάτι η ημερομηνία;
2. Αυτός λέει ότι τό 'γραψε στις 5/8. Από σχιζοφρένεια πάσχει ή απλώς απώλεια αίσθησης χρόνου;
3. Αυτοπαρομοιάζεται με ...σεισμό και παλιρροιακό κύμα! Ανιμιστής θα είναι...
4. «Τριγυρνώ στο σκοτάδι, φέρνοντας την εκτυφλωτική λάμψη της ισοπεδωτικής έκρηξης που οδηγεί στη λύτρωση απ' αυτό που ήταν κάποτε και οδηγεί σε αυτό που θα έπρεπε να είναι.»
Έ! αυτό πιά κι αν δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Μυλωνάκη...
Εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω με τα λίγα φροϋδογιουνγκαντλρερικά μου...
5. «Θα καυτηριάζω..., θα καταδικάζω..., θα ξεφτιλίζω...»
Μπάμ! ηκούσθη στον αγέρα...
Τρέχω στον ψυχολόγο μου για βοήθεια.
6. Είναι κι ανορθόγραφος, γ....το.

Ελένη, Κατερίνα,
στο χωριό μου {μπορεί και στα δικά σας...} λένε:
Τις καρυδιές που κάνουν καρύδια πετροβολάνε...
Κουράγιο.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

tractatus είπε...

Ναπολέοντα.....:)
Σου θυμίζει κάποιον πάντως; Ετσι;
...............................

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.
{αναγκαίο! Πώς το ξέχασα ο τάλας;}

Ρε σύ, Σκούρε Con Of Μan, ονοματάκι δεν έχεις;
Έλεος!
Δεν πρέπει να ξέρουμε εμείς οι προς καυτηρίαση, καταδίκη, ξεφτίλισμα ποιός είναι ο καυτηριαστής, καταδικαστής, ξεφτιλιστής μας;;;
Η στοιχειώδης δικαιοσύνη τό επιβάλλει!

Πές μας το ονοματάκι σου!

Κι ένα άλλο:
Το «Con» να το εννοήσω ως ό,τι εννοούσαν οι παλιοί αλλόγλωσσοι ναυτικοί;;;
Ή σημαίνει κάτι άλλο;;;

Πές μας! Μην μάς κρατάς σε αγωνία!
Το ονοματάκι σου.
Και το «Con» για μένα, ειδικά.

α-α-ε
Ν.

Dark Conofman είπε...

XA!
Βλέπω πως η δουλειά μου πιάνει τόπο.

Μικρή Tractatus,

Πρέπει να σου πω πως είμαι στ' αλήθεια αυτός που σου θυμίζω, το πέτυχες!

Μικρέ Ναπολέων,

1. Εγώ , σε αντίθεση με 'σένα, δεν έχω πείρα από παλιούς ναυτικούς ( αν κρίνω απ' την ηλικία σου, πρέπει να ήταν αρκετά παλιοί). Σε παρακαλώ διαφώτισέ με για το Con και τί σήμαινε στο Μεσαίωνα.

2. Στην αρχή παρεξηγήθηκα όταν με είπες ανορθόγραφο. Ύστερα διάβασα και το δικό σου blog, και το πήρα ως φιλοφρόνηση.

3. Αν τα αποσπάσματα που έβαλα στο blog μου σου φάνηκαν αστεία, θα βρεις τον Έλιοτ ξεκαρδιστικό και τον Καβάφη τουλάχιστον γελοίο.

4. Απ' ότι κατάλαβες, δε φοβάμαι τα σχόλια στο blog μου, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο...πνευματώδη όσο το δικό σου. Όσο για τον Ασκητή, δε μου κάνει εντύπωση που τον αναφέρεις. Στην ηλικία σου θα τον σκέφτεσαι συχνά.

5. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω το όνομά μου ούτε την ηλικία μου. We 're on a need to know basis, and you don't need to know.

6. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα χειρότερο από φλεγμονή στο παχύ έντερο... Αριστεροί με χρόνο για ξόδεμα.

7. Οφείλω να σας ευχαριστήσω όλους, διότι είστε αφάνταστα γραφικοί και διασκεδαστικοί.


Υ/Γ : Έχεις δίκιο σε αυτό με την ημερομηνία. Μπράβο, οξυδερκές παλικάρι μου, εσύ.

Dark Conofman
09/08/08

Greek Rider είπε...

@Ελένη, όντως οι πολιτικοί θα έπρεπε να κοιτάνε το καλό του τόπου κτλ.

Αλλά, Η πολιτική με τους όρους του Μακιαβέλι συμφωνεί με την τρέχουσα κατάσταση. Η πολιτική λειτουργεί ως παρέα μαφίας από τη φύση της.

Γι' αυτό λέω ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε διαδικασίες Άμεσης Δημοκρατίας. Θα πάρουν οι πολίτες κάποιες άσχημες αποφάσεις και ύστερα θα καταλάβει η κοινωνία ότι θα πρέπει να κάνει χώρο και να φτιάξει διαδικασίες ώστε να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται στα σοβαρά.

Σε συνθήκες πλήρους αποσάθρωσης και διαφθοράς δεν βλέπω άλλη λύση.

tractatus είπε...

Συμφωνώ. Γι' αυτό και έχω κάνει τη γνωστή πρόταση σ' εσένα και τον Πασχάλη και απο τον Σεπτέμβρη πιστεύω οτι θα υπάρξουν νέα δεδομένα γενικότερα.
Οι παρέες πάντως μπορούν να λειτουργήσουν και θετικά κι αυτό θα πρέπει να αρχίσει να φάινεται στην κοινωνία. Ενας τρόπος υπάρχει: Να λειτουργούν ανοικτά...

katerina είπε...

Ναπολέων!!! χρόνια και ζαμάνια...

Τι κάνεις καλέ μου....κατέφθασες να σώσεις τις θιγόμενες;;;

Δεν πειράζει καλέ μου τουλάχιστον για μένα.

Ετσι είναι το παιχνίδι των blogs. Και τι έγινε;;;

Όσο για μένα...Πασόκα δεν είμαι πια και μου αρέσει τόσο πολύ να είμαι μονοφθαλμη.
ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.
Βλέπω μονο ότι εγώ θέλω να δω. Και ξέρεις τι πολυτέλεια είναι αυτή;;;

Ναπoλέων είπε...

Ρέ σύ συναγωνίστρια Tractatus,
που διάολο το "ψώνισες" αυτό το ψώνιο;

Γιατί δεν έστειλες τα σχόλιά του κατευθείαν στο «Βοθρο-μπλόγκ»;
{vothroblog.blogspot.com} είναι η διεύθυνση, αν την ξέχασες.
Πρόσεξες αυτό που έγραψε:
«Βλέπω πως η δουλειά μου πιάνει τόπο.»
Όλοι οι κομπλεξικοί έχουν μόνη φροντίδα πως να τραβήξουν την προσοχή, ν' ασχοληθούν οι άλλοι μαζί τους.
Κι εγώ μπήκα στον πειρασμό να τού κάνω το χατήρι, αφού δεν διάγραψες τα "σχόλιά" του στέλνοντάς τα στο Βοθρο-μπλόγκ.

Μού έχεις κάνει μεγάλη ζημιά!
Όλο το πρωί έκατσα και ξεσκόνισα Έλιοτ, Καβάφη για να μορφωθώ αλλά και Φρόϋντ, Άντλερ, Γιούνγκ για να ξέρω που ακριβώς κατατάσσεται η πάθησή του.

Έψαξα και τις «ρίζες» του και δές τί βρήκα:
1. Υπάρχει μπλογκ με τίτλο "The Con of Man» στα αγγλικά, υπογραφόμενο από έναν "Saetan".
2. Tούτος ο «δικός μας» έχει για διεύθυνση "blow all things up"{blogspot.com}. Μιλάμε πως έχει πολύ υψηλές φιλοδοξίες το "παιδί". Αν ανατινάζονταν όλα έτσι εύκολα, με βρισιές, θα είχα μάθει να τις λέω κι εγώ...
3. Αναφέρει στο προφίλ του ότι είναι ...342 ετών. Άρα γεννήθηκε το ...1.666 ! Πράγμα που πρέπει να συσχετιστεί με την άλλη υπογραφή, το "Saetan". Βρέ πού μ' έχεις μπλέξει!
4. Στη σελίδα 666 της «Έρημης Χώρας» ο Φρόϋντ κατατάσσει τα συμπτώματα του υβριστή μας στο «σχιζοαπωθητικό σύνδρομο εγωπάθειας».
5. Διαφωνεί όμως ο Άντλερ ο οποίος στο «Όσο μπορείς» αναλύει διεξοδικά παρόμοια περίπτωση και την χαρακτηρίζει «φοβικό συμπλέγμα υβρεογλιστρίδας».
6. Τί να σού πώ εγώ; Ο Μυλωνάκης θα δώσει τη λύση. Ήταν φίλος μου, παλιά, προπτυχιακά, νομίζω θα μού κάνει τη χάρη να κλείσει ραντεβού και να εξετάσει τον "Con" σύντομα. Έστω κι αν δεν τολμήσει να μάς πεί το ονοματάκι του, ο θρασύδειλος.
7. Κλείνοντας θέλω να διευκρινίσω ωρισμένα πράμματα για να μην αιωρούνται παρεξηγήσεις από τα λεγόμενά του:
7.1. Οι γέροι, όπως εγώ που «γηράσκω αεί εργαζόμενος», δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Οι νέοι έχουν μπόλικο. Αρκεί να διαβάζουν συχνά το «Όσο μπορείς» του Γιούνγκ.
7.2. Αν ο "Con of Man" δεν ξέρει τι σημαίνει το "Con", χρειάζεται εκτός από ψυχίατρο και δάσκαλο αγγλικών.
7.3. Για να σημειώσεις μια ανορθογραφία, πρέπει να ξέρεις ορθογραφία. Κάνω λάθος;
7.4. Όμοια για να διακρίνεις το «αριστερό» από το «δεξιό», το χέρι π.χ., πρέπει να διαθέτεις αίσθημα ισορροπίας(*), η οποία δείχνει διαταραγμένη. Π.χ.:
«...φέρνοντας την εκτυφλωτική λάμψη της ισοπεδωτικής έκρηξης που οδηγεί στη λύτρωση...»
«...η βαθμιαία αποσύνθεση του φωτός σε σκοτάδι...»
«...Από το μπλογκ αυτό θα καυτηριάζω άλλα μπλογκ, θα τα καταδικάζω, θα βρίσκω τα αδύναμα σημεία τους και θα τα ξεφτιλίζω.»
«Όσοι δεν είστε μαζί μου είστε εναντίον μου.
Αλλά όπου κι αν είστε, δε θα σας λυπηθώ.»

7.5. Πάσχει και στο Συντακτικό ο καϋμένος.
7.6. Για να μην μπορέσει να ξανακαυχηθεί «Βλέπω πως η δουλειά μου πιάνει τόπο.» πάρε σε παρακαλώ τα σχόλιά του και στείλτα στο βοθρο-μπλόγκ.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων
------
(*) Να δουλεύουν δηλαδή καλά εκείνα τα έρμα τα σωληνάκια μέσα στ' αυτί.

tractatus είπε...

βρε Ναπολέοντα το ψώνιο είναι ψωνισμένο απο μόνο του και δεν χρειάζεται ενθάρρυνση...άστον να περιαυτολογήσει κι αυτός...προφανώς δεν έχει που να τα πεί...και, κυρίως, κανείς δεν τον προσέχει....
Πολύ σημασία δίνεις...

Ναπoλέων είπε...

@ Κατερίνα
Το μεσημέρι προφανώς πληκτρολογούσαμε σχεδόν ταυτόχρονα κι ώσπου να ολοκληρώσω εγώ το δικό μου "σεντόνι" δημοσίευσες εσύ το δικό σου σχόλιο.

Δεν πάω να ...σώσω εσάς τις θιγόμενες, δεν έχετε ανάγκη από τέτοια, τα καταφέρνετε μόνες σας. Το έχετε αποδείξει άλλωστε στο παρελθόν.

Την «μπλογκόσφαιρα» δεν μπορώ να βλέπω με τέτοιες υβριστικές "εξυπνάδες" από κάποιους θρασύδειλους κομπλεξικούς ανωνυμογράφους.

Τα κείμενά τους κατευθείαν στο Βοθρο-μπλογκ!
Είναι ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ η μέθοδος.


Θα δώσω ένα παράδειγμα, για την Ελένη κυρίως που πρέπει η ίδια να κάνει την διαγραφή/μεταφορά στο Βοθρο-μπλογκ.

Όταν κάποτε ανηφορίσετε προς τα Γιάννενα με αυτοκίνητο θα προσέξετε πως στις Εθνικές Οδούς της Ηπείρου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ. Ούτε κάν εκείνες οι μικρές που τις καρφώνουν σε δέντρα, φράχτες κλπ.
Ούτε πρόστιμα έχουν πέσει (που τα προβλέπει ο σχετικός νόμος) ούτε τίποτα.
ΑΠΛΩΣ τα συνεργεία της τοπικής Τεχνικής Υπηρεσίας που έχει την συντήρηση των Ε.Ο.(καθοδηγημένα παλιότερα από συνάδελφο "τεφαρίκι") ΞΗΛΩΝΟΥΝ κάθε παρόδια διαφημιστική πινακίδα ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ.
Κοστίζουν αυτές οι πινακίδες... Κι οι διαφημιζόμενοι έγιναν νομοταγείς κατ' ανάγκη...

Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί με το "ξήλωμα" των υβριστικών σχολίων, προσωπικών επιθέσεων κλπ:
Όταν ο θρασύδειλος υβριστής καταλάβει ότι το σχόλιό του θα έχει ελάχιστη «ζωή» δεν θα μπαίνει στον κόπο να το πληκτρολογήσει.

Και για να μην μιλήσει καμμιά "κυρία" για ...λογοκρισία, τα στέλνουμε στο Βοθρο-μπλογκ κι όποιος επιθυμεί να διαβάζει βρωμιές, πάει εκεί και το ...φχαριστιέται.

α-α-ε
Ν.

Kleon Gelastos είπε...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,
ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΑΥΡΗΛΙΟΥ
(οι εφημερίδες της 27-8-08)

Στη «βάρβαρη» τη χώρα-την Τουρκία-
κάτω απ’ το φως του ζωοδότη ηλίου
σ’ ανασκαφές που γίνονται στη χώρα
βρέθηκε το κεφάλι του Αυρηλίου.

Εμπρός λοιπόν Καραμανλή Κωστάκη
εμπρός και ανοικονόμητη συ Ντόρα
κάντε διαβήματα να μας δοθούνε
όσα η σκαπάνη έχει ανασκάψει δώρα.

Κι ας ήτανε αυτοκράτορας ρωμαίος
μα ελληνικά αφού έγραφε κι ωμίλει
έλληνας ήταν΄ κι αν μας αρνηθούνε
τουλάχιστο ας μας δώσουνε τα χείλη…

Τόσους που ελληνικά έχουνε γράψει
(Σαμοσατείς κι ας ήσαν… ή και Σύροι… )
έλληνες όλους τους εμείς τους λέμε-
το ’χουμε πάρει πλέον ψωμοτύρι.

(Κι εγώ λοιπόν δυο τόμους ποιημάτων
στην αγγλική που έχω εκδώσει γλώσσα,
κι εγώ γι αμερκανάκι θα μοστράρω
μετά ’πό χρόνια τόσα κι άλλα τόσα)

Σ’ άπταιστα ελληνικά κι ο αυτοκράτωρ
τα «Εις Εαυτόν» λεν είχε αυτός γραμμένα.
Ψέμα! Δεν τα ‘γραψε του Εαυτού του:
στους έλληνες τα είχε αυτός ταμένα!

Λοιπόν με τ’ άλλα μάρμαρα-του Έλγιν-
ζητάτε τώρα και του Αυρηλίου
να ‘χετε να το λέτε στους κρετίνους
στις εκλογές του Σιούφα-του Απριλίου.

Γιώργης Χολιαστός