Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Σήμερα 11 Φεβρουαρίου κλείνουμε την TV



Στις 1 Φεβρουαρίου μια ομάδα από 6 bloggers ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για το κλείσιμο της TV, τη Δευτέρα,11 Φεβρουαρίου. Απο την αρχή τα αισθήματα ήσαν ανάμεικτα:ενθουσιασμός, επιφύλαξη, σκέψεις για την επιτυχία του εγχειρήματος, ανταλλαγή απόψεων, συναίνεση. Αλλος έβαλε την ιδέα(Vagnes), άλλος την εστίαση(η υποφαινόμενη), άλλος την οργάνωση και τη διάχυση τις πληροφορίας(πρόχειρο τετράδιο), άλλος τη δημιουργία του ηλεκτρονικού υλικού αλλά και τη δημιουργία έντυπου, επίσης,(tzonakos), άλλος την ενθάρρυνση και τον καλό του λόγο που πάντα χρειάζεται(αντώνης και ndn) αλλά και πολλοί άλλοι που ταυτόχρονα μιλήσαμε και συνταχθήκαμε σε αυτή τη προσπάθεια με οποιο τρόπο μπορέσαμε ο καθένας.
Το μήνυμα, όμως, ήταν πράγματι αυτό: Επειδή όλα ξεκινάνε απο μια Ιδέα ...να την περπατήσουμε αυτή την Ιδέα και παρακάτω και, κυρίως, να τη στηρίξουμε όσο γίνεται συλλογικά. Πολλοί απο αυτούς ΔΕΝ βλέπουν TV αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε ν' ανεβάσουν το banner στο ιστολόγιό τους, έτσι για την ενθάρρυνση της ιδέας που λέγαμε...

Δεν ξέρουμε αν καταφέραμε να περάσουμε το μήνυμα αλλά πιστεύουμε ότι κάτι κάναμε περισσότερο απο το να αναμασάμε μεταξύ μας πόσο κακή πληροφόρηση έχουμε απο τα δελτία και την ποιότητα γενικά των προγραμμάτων. Κυρίως, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να κλείσουμε την TV, έστω και για μια ημέρα....


Η κίνηση "Μια
μέρα χωρίς τηλεόραση"
δημιουργήθηκε απο τον href="http://vagnes.blogspot.com/">vagnes, τον href="http://tzonakos.blogspot.com/">tzonako, την href="http://gournelou.blogspot.com/">Ελένη, το href="http://tsouknida.blogspot.com/">καπιταλιστικό κουμμούνι, τον
Αντώνη και href="http://proxeirotetradio.blogspot.com/">.

Συμπέρασμα:Τελικά, ακόμα και σήμερα, η δύναμη μιάς ΙΔΕΑΣ δεν είναι αμελητέα ...ακόμα μπορούμε να ξεκινάμε και να χτίζουμε πάνω σε αυτή.

19 σχόλια:

Elias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Την κλείνουμε σήμερα και αύριο την ξανανοίγουμε προσπαθώντας να μετριάσουμε την θέαση της. Επιλέγοντας εμείς τι θα δούμε και όχι οι καναλάρχες και οι διαφημιστές. Στέλνοντας το μήνυμα, κάθε μέρα που θα περνά, ότι δεν μας λοβοτόμησαν ακόμα και ούτε πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μας το κάνουν.
Αυτο που ορισμένοι δεν κατάλαβαν είναι οτι δεν ρίχνουμε στην πυρά το μέσο. Εκφράζουμε, απλά, την αποστροφή μας για την κατάντια του.

agitatore είπε...

Είδα το blog σου στην Κατερίνα. Είμαι πολύ νέος στο Internet, και συγχώρησέ μου λάθη. Η ιδέα είναι εξαιρετική, αλλά πως θα μαθευτεί; Νομίζω ότι, με κάποιο τρόπο, θα έπρεπε να το προωθήσετε στα media. Κρίμα που το είδα μόλις τώρα. Εχω πολλές επαφές εκεί (λόγω επαγγέλματος) και θα μπορούσα να βοηθήσω. Δεν πειράζει, άλλη φορά.

Μπορώ να γράφω στο blogg σου?

τσότσος είπε...

Φίλη Ελένη, μου άρεσαν πολύ οι αναλύσεις σου στο "τιτάνιο" post της Κατερίνας, ΜΠΡΑΒΟ!

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητοί αντι-σκουπιδοτιβίδες,

το επόμενο βήμα νομίζω πρέπει να είναι πιό επικεντρωμένο και "αποτελεσματικό":
Να "βομβαρδίζουμε" με λιγόλογα κριτικά e-mail κάποιο κανάλι κάθε φορά με ταυτόχρονη κοινοποίηση στους κυριώτερους διαφημιζόμενους.(*)
Διότι εκεί είναι το «ψητό».
Να παίξουμε δηλαδή το ρόλο μιας αλλοιώτικης ..."AGB".
Ούτε πολλή οργάνωση θέλει, ούτε πολύ κόπο. Κι αυτά για μένα είναι είναι οι κυριώτερες παράμετροι για την επιτυχία.

Εσείς που τό ξεκινήσατε, μαζί με όποιους άλλους "προσχωρήσουν", επιλέγετε ένα κανάλι κάθε φορά και κάνα-δυό σκουπίδια του, γράφετε κάτι σύντομο και, μαζί με τις «αρμόδιες» διεθύνσεις, το κοινοποιείτε για δράση.

Ίσως πρέπει να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερο μπλόγκ για το σκοπό αυτό, ώστε να μην υπάρχει "προσωπική" χροιά.
Ένα το μήνα στην αρχή, ένα τη βδομάδα αργότερα, νομίζω πως θα είναι καλός χρονισμός.
Σκεφτείτε το.
Εγώ προφανώς είμαι ...προσχωρημένος, αν μέ θέλετε.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων
------------------
(*) Αυτούς που εμφανίζονται ως «χορηγοί» μετά από κάθε κομμάτι προγράμματος.

ritsmas είπε...

Και μόνο η ιδέα έχει τη δύναμη να κινήσει το ακινητοποιημένο νήμα. Για να δούμε. Το συμβολικό του θέματος είναι το ζουμί.
φιλώ
ριτς

tractatus είπε...

γεια σου Παναγιώτη συναγωνιστή;;;))))
agitatore μα και βέβαια να γράφεις...γιατί το έχουμε το 'τσαντήρι';;;
τσότσο...πραγματικά το εκτιμώ ;)
ναπολέοντα να το σκεφτούμε όλοι μαζί και κάτι θα οργανώσουμε όπως το περιγράφεις...βέβαια!
ritsas απο μια ιδέα δεν ξεκίνησαν όλα στη ζωή, στον έρωτα, στην επιστήμη, στη φιλία, στο καλύτερό μας αύριο;)

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητή συναγωνίστρια Tractatus,
θα έλεγα να τό ξεκινήσεις εσύ από αυτό εδώ το ποστ, που ήδη έκανε το, πετυχημένο νομίζω "ντεμπούτο", άν κρίνω από τις συμμετοχές και τα σχόλια, αλλάζοντάς του ίσως επικεφαλίδα, τίτλο σε, ας πούμε,

Διαρκής παρέμβαση για μιά ποιοτική τηλεόραση

ή ό,τι άλλο ανάλογο, και να αρχίσει να ζυμώνεται η ιδέα.

Ελπίζω να βλέπεις ήδη «όνειρα γλυκά».

Θα σού στείλω και το "δαγκωμένο μήλο" πάντως...

Στον Αγώνα(*)
α-α-ε
Ν.

(*) Αν δεν τό 'χεις ακούσει, αυτή ήταν η "πρόποσή" μας στο τσούγκρισμα, την εποχή του 114 και του15%

tractatus είπε...

Ναπολέοντα, αυτό θα γίνεται ανάμεσα στις συζητήσεις, ίσως και σε κάποιο post γιατί έχω πολλά θέματα να καταπιαστώ...(έτσι νομίζω δηλαδή)....Ελπίζω να είσαι παρών σε όλα...!!!! ;)))))

gpapoul είπε...

Α βρε Ελένη τι μας κάνατε με την πρωτοβούλια! χάσαμε το καλύτερο τσίρκο της χρονιάς με την οικόγενεια Κούγια. Ναι αυτόν που καλεί ο ΣΟΒΑΡΟΣ δημοσιογράφος ντερμπεντέρης στις εκπομπές του...Ελπίζω να αποκατασταθούμε σήμερα...:)

tractatus είπε...

Ελα βρε Γιώργο έχει τέτοια τσίρκα κάθε μέρα...εξάλλου πώς θα έκανε εκπομπές ο Λαζόπουλος!!! Σήμερα θα τον δείξει...μην ανησυχείς!

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητή συναγωνίστρια Tractatus,

για μένα που επί 3η συνεχόμενη ημέρα δεν έχω ανοίξει καθόλου TV (παρότι σπίτι-γραφείο ήμουνα) έχετε προβλέψει κάποια ιδιαίτερη ανταμοιβή;

α-α-ε
Ν.

tractatus είπε...

μα βέβαια έχουμε αμοιβή...είσαι ηδη ο πρωταγωνιστής στων blog μας!!!

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητή συναγωνίστρια Tractatus,
4η συνεχόμενη ημέρα και δεν τήν έχω ανοίξει καθόλου .
Αν πάω έτσι και κλείσω βδομάδα, λέω να την πουλήσω.
Μιά παλιά 14'' είναι... Ενδιαφέρεται κανείς;;;

α-α-ε
Ν.

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.
Έγχρωμη πάντως...

Ναπoλέων είπε...

Σήμερον την 16ην ενεστώτος μηνός και περί ώραν ενδεκάτην και είκοσι πέντε πρώτα λεπτά, νυκτερινήν, ο υποφαινόμενος δηλώ υπευθύνως και εν γώσει των συνεπειών του Νόμου, ότι συνεπλήρωσα 5,92 ημέρας άνευ τηλεοράσεως, και, παρά το γεγονός ότι εποίησα τας διατριβάς μου καθ' όλας τας ημέρας ταύτας εις την οικίαν και το γραφείον εμού, άτινα ουδόλως στερούνται δέκτου TV, της και "τηλεοράσεως" επονομαζομένης, ουδόλως υπέκυψα τω πειρασμώ ενεργοποιήσαι εκάτερον τούτων των δεκτών, πλην, εξομολογημένη αμαρτία δεν είναι αμαρτία, για να δω {σε επανάληψη} το «Αλ τζαντίρι νιούζ».
Νομίζω μετά από τέτοιο σκόρ, το αξίζω το βραβείο, ρε γαμώτο {με την ...καλή έννοια} κι αν, κακώς, δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα... έ! τί να σάς πω;;;... Αχάριστοι είστε.

Παρά τούτοις διατελώ μετά βαθυτάτων φιλικών τε και αγωνιστικών αισθημάτων
Υμέτερος
Ναπολέων

Ναπoλέων είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ναπoλέων είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.
ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΑ

Πωλείται ελαφρώς μεταχειρισμένος δέκτης εγχρώμου τηλεοράσεως 14'' μετά επεισοδιακής εσωτερικής κεραίας, PHILIPS, αγνώστων λοιπών στοιχείων, και ευχρήστου τηλεχειριστηρίου με μείρακας συσσωρευτάς.
Πάσα προσφορά δεκτή.
Εξετάζονται και προσφοραί ανταλλαγής απλώς με έν καλόν ραδιόφωνον.
τηλ. 210-67.10.130


Σπεύσατε, προλάβατε!
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητος!

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων