Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

SWELL

....θα πεί υπόκωφο κύμα. ...
Ενα κύμα πολιτών που επιτέλους μπορεί να αποφασίζει για την τύχη του. Που δεν αφήνει τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του στην τύχη επαγγελματιών που ξέχασαν: Πώς είναι να είσαι Πολίτης. Πρόκειται για ένα αυτονόητο κύμα. Βουβό για αρκετά χρόνια, με περιθώρια ανοχής και αντοχής για όσα χρεώνονται οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που δεν συμμετείχαν με τους ίδιους όρους στον εξαγορασμό και την μεταλλαγή συνειδήσεων. Γι' αυτό, άλλωστε, οι περισσότεροι δεν έχουν φτιάξει περιουσίες, δεν έχουν βολέψει τα παιδιά τους, δεν έχουν καταθέσεις σε τράπεζες, δεν έχουν συμμετάσχει σε θώκους και καρέκλες, δεν μοιράστηκαν τα λάφυρα της μεταπολίτευσης. Ενδεχομένως δανείστηκαν. Ενδεχομένως βρήκαν μια δουλειά να ζήσουν τα παιδία τους αλλά κ. Υπουργέ της κυβέρνησης δεν "τα φάγατε μαζί τους". Δεν είχαν όλοι τις ίδιες βλέπετε με εσάς δυνατότητες πρόσβασης, διαχείρισης, ανάδειξης συγγενών στην πολιτική, διακίνησης ανα πάσα στιγμή στον κόσμο. Βολεύει το "μαζί"! Βολεύει το "όλα"! Βολεύει η επιθετική φρασεολογία! Βολεύουν οι εθνικές εκλογές για να αναλάβουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ευθύνη για πράγματα που δεν γνωρίζουμε, δεν φτιάξαμε, δεν αποσιωπήσαμε μαζί... ΟΚ. Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Το γνωρίζουμε αυτό αλλά αυτό δεν σας αθωώνει...
Ωστόσο, επιτιθέμενοι είστε εκτεθιμένοι όσο και τα επικοινωνιακά σας τεχνάσματα. Οι λέξεις σηματοδοτούν, οι λέξεις μεταβιβάζονται, καταγράφονται, αντιστέκονται, εξοργίζονται. Οι λέξεις αρχίζουν να σχηματίζουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που παραβλέπετε ηθελημένα και κατ' επανάληψη πριν πο εκλογές. Τον Πολίτη για τον οποίο τελικά μιλάτε με απαξίωση και φλυαρία αφού υποτιμάτε την νοημοσύνη του.
Ενα βουβό κύμα απο αιτίες και σημαίνοντα θα αποφανθεί για όσα τόσα χρόνια δεν ομολογούσε. Κι αν δεν αποφανθεί θα αρχίσει να αρθρώνει.
Οι πολιτικές εκκρεμότητες σύντομα θα αρχίσουν να κλείνουν....Οπως και οι καρριέρες σας....

8 σχόλια:

NdN είπε...

Ελένη μου αν χάσουν καθαρά ας φύγουν. Με τις δηλώσεις που έκανε ο καθένας πήρε τις ευθύνες του. Και ο Πάγκαλος και ο ΓΑΠ και η Αλέκα, ο Αλέκος, ο Αλέξης και ο Σαμαράς. Ολοι ανεξαιρέτως.

Μία χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση που να την εγκρίνει ο λαός. Αν αποδοκιμαστεί πρέπει να πάει σε εκλογές, αν και όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ κακή συγκυρία για τη χώρα.

Βέβαια αυτοί που θα αποφασίσουν σήμερα δεν νομίζω να είναι swell. Μίλησα με πολλούς φίλους που είναι στην Ελλάδα σήμερα και πολλοί αποφάσισαν να μην πάνε να ψηφίσουν. Ισως περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Μάλλον η απαξίωση συνεχίζεται με πολύ γοργά βήματα και δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι που θα την ανακόψει. Μία μεγάλη μερίδα κόσμου συνειδητά απέχει από καθε τι πολιτικό. Ακόμα και από φιλικές συζητήσεις. Και ίσως αυτό να είναι το χειρότερο από όλα.

tractatus είπε...

"Μίλησα με πολλούς φίλους που είναι στην Ελλάδα σήμερα και πολλοί αποφάσισαν να μην πάνε να ψηφίσουν"...Αν αυτό. δεν είναι υπόκωφο κύμα, αν η απαξίωση δεν είναι αντίδραση, αν ακόμα και η σιωπή δεν είναι "σήμα" ε τότε δεν καταλαβαίνω από που ξεκινάνε οι αλλαγές.
Φίλε μου τόσο η αποχή όσο και οι παλινωδίες με δηλώσεις που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών αποδεικνύουν οτι μόλις άρχισε η αποκαθήλωση της μεταπολίτευσης...που σκέψου! Οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία!!! Εμείς αυτό δεν το επιλέξαμε και μη μου πείς οτι γι' αυτό φταίει μόνο η ΝΔ...αλλά μια ολόκληρη νοοτροπία που εξέθρεψε αυτή η περίοδος.
Για μένα η αρχή έχει γίνει και την αντιλαμβάνομαι όχι φυσικά ως συγκυβέρνηση αλλά ως αλλαγή απο τα κάτω...Σε χαιρετώ

fisherman είπε...

Δεν συμφωνώ...
Η απαξίωση είναι η επιλογή κάτι διαφορετικού από αυτό που σου δείχνουν και όχι η επιλογή του τίποτε. Τέτοιου είδους επιλογή έκαναν και στην Αμερική και βγάλανε τον junior που αιματοκύλισε τον κόσμο...
Η αποχή πάντα ευνοεί το χάος

tractatus είπε...

αγαπητέ μου ψαρά,
το άρθρο μου είχε γραφτεί πριν απο τις εκλογές. Η απολογή ακολούθησε. Τώρα αν η αποχή είναι υπόκωφο κύμα αυτό θα αποδειχτεί στη συνέχεια. Το να συμφωνείς ή όχι με αυτή είναι απόλυτο δικαίωμα του καθενός/μιας αλλά και το να το επιλέγεις, επίσης.

Κλαζoμένιoς είπε...

Συμφωνώ!
και ...επαυξάνω "ποιητικώς":

Αλλοί, αλλοί και τρισαλλοί,
κρίσις των κρίσεων δεινή
επί των κεφαλών μας
επέπεσεν ως αμαζών
και θέλει το κακό μας.

Κρίση που ούτ' ο Πάγκαλος
απ' την πολλή χαμάρα,
να τήν φαιδρύνει δεν μπορεί
με κάποια σαχλαμάρα.

Μέ τσίμπησε ποιητικός οίστρος σήμερα... αλλά είπα να μην φορτώσω τα σχόλιά σας με όλο το μακρυνάρι...
Το υπόλοιπο του ωραίου {αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας...} ποιήματός μου θα τό βρείτε στο:

kakiokakies.blogspot.com

Καραμούζα είπε...

Η Άννα όμως προς εκκωφαντικό κύμα μού μοιάζει.
{arritarimata.blogspot.com}

Καραμούζα είπε...

Περάστε απ' το κονάκι μου.
Έχω ...πράμμα που σαλεύει!
Εξαιρετικά υπόκωφο.
«Less fakelaki»

Καλο Σαββατοκύριακο.

Καραμούζα είπε...

Κοντεύει χρόνος που απέχεις από την "πολιτική", πολίτισσα...
Συμβαίνει κάτι;