Πολύ φοβάμαι οτι σύντομα μαζί με τα cd οι εφημερίδες θα μοιράζουν δώρο και μια δημοσκόπηση....και ποιός ξέρει...ίσως οι δημοσκοπήσεις κάποτε να μας έρχονται πακέτο στο σπίτι...κάτι σαν το έτοιμο φαγητό, ας πούμε. Μη το γελάτε καθόλου!
Ολα έχουν μια σχέση μεταξύ τους. Απο το έτοιμο μέχρι το γρήγορο. Απο τη τηλεθέαση μέχρι τους 151 ή μήπως τους 150 (;) της Βουλής. Απο τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Απο τον "καταλληλότερο" μέχρι τον "καλύτερο". Απο τον Οκτώβρη μέχρι τον Δεκέμβρη. Βλέπετε, η διεθνής κρίση δεν είναι ένα απλό 'πακέτο'...αλλά συνοδεύεται πάντα με αξεσουάρ Πρίν, Κατά τη Διάρκεια αλλά και Μετά. Ειδικά δε όταν ο πολιτικός διάλογος έχει αντικατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια απο τον λαϊκισμό σε όλα τα επίπεδα...δεν μπορούμε να περιμένουμε οτι θα ξημερώσει σύντομα.
Φυσικά πέρα απο τον διάλογο που δεν γίνεται στη Πολιτική λείπει κι ο διάλογος στην καθημερινότητα. Και δεν εννοώ τον διάλογο του καφενείου που εκεί όλο και κάτι μπορεί να γίνεται ...αλλά εκεί όπου υποτίθεται ότι υπάρχει κατ' εξοχήν η ανάγκη του διαλόγου (σύλλογοι, σωματεία, εργασιακοί χώροι κ.λ.π.) Σε αυτό το κομμάτι, λοιπόν, της κοινωνίας τα αυτιά είναι κλειστά, φανατικά ή αδιάφορα (το ίδιο είναι) ... ξεπερασμένα πάντως και φυσικά χωρίς ανταπόκριση στη κοινωνία. Μια κοινωνία που διαμορφώνεται σήμερα με άλλους όρους...την ανεργία, τη χρηματοπιστωτική κρίση, την ακρίβεια, την αλλαγή στις συνθήκες εργασίας, την ασφάλεια....και όχι τα πρόσωπα του συστήματος και την επικοινωνιακή τους δράση.
Αυτού του είδους οι παντός "ατσαλάκωτοι" που άλλοτε προέρχονται απο τον κομματικό σωλήνα που τους ευνόησε για χρόνια κι άλλοτε είναι απλά οι γόνοι που κληρονομούν ψήφους ή τσιφλίκια είναι που εμποδίζουν -εδώ και χρόνια- τουλάχιστον τα κόμματα εξουσίας να παράγουν πολιτικό διάλογο. Γι' αυτό και οι δημοσκοπήσεις στα όρια του στατιστικού λάθους ΔΕΝ παράγουν Πολιτική αλλά διαφημίσεις σε αργόσχολους. Με αυτά και με τ' αλλα η Πολιτική έχει συρρικνωθεί σε διαχειριστή με πυξίδα τα ποσοστά κι όχι με γνώμονα τις ανάγκες των Πολιτών. Μια ματιά στο χάρτη της Ευρώπης και στις εξελίξεις των σοσιαλιστικών, κεντροαριστερών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων είναι αρκετή για του λόγου το αληθές....
Αυτού του είδους οι παντός "ατσαλάκωτοι" που άλλοτε προέρχονται απο τον κομματικό σωλήνα που τους ευνόησε για χρόνια κι άλλοτε είναι απλά οι γόνοι που κληρονομούν ψήφους ή τσιφλίκια είναι που εμποδίζουν -εδώ και χρόνια- τουλάχιστον τα κόμματα εξουσίας να παράγουν πολιτικό διάλογο. Γι' αυτό και οι δημοσκοπήσεις στα όρια του στατιστικού λάθους ΔΕΝ παράγουν Πολιτική αλλά διαφημίσεις σε αργόσχολους. Με αυτά και με τ' αλλα η Πολιτική έχει συρρικνωθεί σε διαχειριστή με πυξίδα τα ποσοστά κι όχι με γνώμονα τις ανάγκες των Πολιτών. Μια ματιά στο χάρτη της Ευρώπης και στις εξελίξεις των σοσιαλιστικών, κεντροαριστερών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων είναι αρκετή για του λόγου το αληθές....
Το τέλος της αξιοπιστίας του καπιταλισμού που περνάει απο τη Wall Street και απο μια χούφτα ανθρώπους, πρέπει να έχει ως εναλλακτική λύση ένα νέο κοινωνικό μοντέλο που αντί να αναπαράγει λαϊκισμούς σε κομματικό επίπεδο θα εξασφαλίζει ορατές λύσεις στην καθημερινότητα.
27 σχόλια:
Ελένη χτυπάς «κέντρο» σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: Αυτό που αντιμετωπίζουν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις στις κατ’ εξοχήν ιεραρχικές διαδικασίες (συνέδρια, χρίσματα κλπ) όπου ο διάλογος πάει περίπατο και το μόνο που επικρατεί –δυστυχώς τις περισσότερες φορές- είναι τα "κονέ" και τα καλά "τσιράκια". Δεν καταλαβαίνουν πόσο απαξιώνετε συνολικά η πολιτική από αυτή την διαδικασία.
Πάντως η κοινωνία βρίσκει τρόπους να προσπερνά αυτές τις τακτικές, την ουσία απαξιώνοντας τες αλλά και με "εναλλακτικότητα" όπως …ο διάλογος στο διαδίκτυο. Το θέμα όμως είναι ότι οι καινοτομίες θέλουν χρόνο μέχρι να καθιερωθούν…
Γιώργο πέρα απο τα 'κονέ" και τα "τσιράκια" έχουμε και τις "ατάκες"...κάθε είδους ατάκα...παπαριά όπου το χωρίς αυτογνωσία και φυσικά γνώση όλοι αυτοί έχουν απο κάτι να πούν για το πώς φτάσαμε ως εδώ και, κυρίως, πώς θα πάμε παραπέρα.
Για το διαδίκτυο πάντως κρατώ μικρό καλάθι πλέον...μιάς κι εδώ έχουν διεισδύσει και πάλι οι χρήζοντες εαυτόν απο σωτήρες μέχρι μουτζαχεντίν του σοσιαλισμού...άλλοτε σχολιάζουν κι άλλοτε αντιγράφουν κείμενα μόνο για να υπάρχουν...οπότε Γιώργο...μικρό το καλάθι και στο διαδίκτυο....!!! Μέσα στην κοινωνία παίζεται το στοίχημα κι εκεί ο διάλογος μπορεί να γίνει και ζωντανός...ποιό ξέρει;
Ναι αλλά το διαδίκτυο δεν έχει "πάνελ" ούτε στημένες κομματικές κουβέντες. Είναι μια "αρένα" διαλόγων. Κι εκεί φαίνεται πόσο γυμνός είναι ο -κάθε- βασιλιάς…
Μόνο που θέλει περισσότερο χρόνο γιατί δεν βλέπεις τον άλλο στο πρόσωπο...και η γραφή καμιά φορά αργεί να ξεδιπλώσει...ακόμα και τη ψυχοπάθεια του καθενός/μιάς...ωστόσο, θα συμφωνήσω μαζί σου οτι αργά ή γρήγορα, πέρα απο τις αντιγραφές και τα "τσιτάτα" που χαιδεύουν αυτιά...αργά ή γρήγορα κάτι θα φανεί στον 'ορίζοντα'...:)
Αν δεν είμαστε και λίγο αισιόδοξοι, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα… :-)
@Ελένη ο αριθμός των δημοσκοπήσεων γελοιοποιεί αυτούς που τις βγάζουν. Πάντως αυτό το φαινόμενο δείχνει κάτι.
Ότι η κοινή γνώμη χαλιναγωγείται και ότι η πολιτική ασκείται σήμερα σχεδόν αποκλειστικά από τα ΜΜΕ.
Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι η ΝΔ είναι φοβερά κακή ή ότι η κοινή γνώμη την κατεβάζει συνεχώς. Αλλά όλα εχουν ένα όριο.
Εγώ θα ήθελα να ακούσω τι έγινε με τη Ζίμενς. Γιατί εξαφανίστηκε το θέμα;
GR...ίσως ξαναεμφανιστεί. Κάτι είδα σήμερα στον κυριακάτικο τύπο.
Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι μέσω της χειραγώγησης των ΜΜΕ έχουμε μάθει να ξεχνάμε ακόμα περισσότερο και...κυρίως να ανεχόμαστε και να συμμετέχουμε στην υποκρισία ενός ξοφλημένου συστήματος. Δεν λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους...κάνουμε εκπτώσεις και στο τέλος είμαστε απλά κι εμείς ένα γραναζι αυτού του ίδιου συστήματος που μας καταπίνει. Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στη Πολιτική κι επομένως στη τύχη τη δική μας και των επόμενων γενιών πρέπει να πάψουμε να υποκρινόμαστε ότι όλα τσουλάνε ρολόι σε ο,τι αφορά τη συλλογική μας εκπροσώπηση. Πιστεύω οτι μετά απο 5 χρόνια διακυβέρνησης απο αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση...αν μη τι αλλο κάποιοι έχουν ανοίξει τα αυτιά τους...οπότε κι κάποιοι άλλοι πρέπει να λένε αλήθειες...
:)
Ελένη, γειά και από κοντά...
Εχεις απόλυτο δίκιο... πουθενά διάλογος, ούτε στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία, ούτε εδώ. Μόνο παράλληλοι μονόλογοι.... και τις περισσότερες φορές... ούτε καν απαντήσεις σε σαφώς τιθέμενα ερωτήματα.
Το θέμα στα Blogs, αμεσα ή έμμεσα, το έχω θέσει στο Blog μου αρκετές φορές, και ελάχιστες απαντήσεις έχω πάρει... το ξέρεις ότι προσωπικά μου αρέσει ο διάλογος, έστω και αν μερικές φορές τον τραβάω ...στα άκρα, το προτιμώ πάντως από το κλασσικό "τι ωραία που γράφεις...".
Κατι ακόμα... γράφεις "Το τέλος της αξιοπιστίας του καπιταλισμού που περνάει απο τη Wall..." δεν θα συμφωνήσω εδώ... δεν βλέπουμε το τέλος του καπιταλισμού, βλέπουμε απλά το τέλος μιάς τάσης μέσα σε αυτόν... το τέλος του νεοφιλελευθερισμού... και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, ότι πάλι, ΜΕΣΑ στο σύστημα του καπιταλισμού, με την ...ανάσταση του μακαρίτη του Keynes, αναζητούν όλες οι κυβερνήσεις -δεξιές, σοσιαλιστικές, ΟΛΕΣ- την λύση στο πρόβλημα.
Ακαταμάχητος ο καπιταλισμός... κατάφερε να θεωρείται πλέον σαν de facto κατάσταση... σοσιαλισμός ΜΕΣΑ στο καπιταλιστικό σύστημα, αριστερά ΜΕΣΑ σε αυτό επίσης... όλοι μεσα σε αυτόν κινούνται...
Συλληπητήρια σε όλους μας...
Βρέ καλώς τα τα παιδιά...για να θυμηθούμε και τον Αλέκο...:)
Δεν μίλησα για το τέλος του καπιταλισμού αλλά της...αξιοπιστίας του...και αξιοπιστία σημαίνει πτυχές, παράμετροι, συγκρίσεις, ιδεολογίες όπως ο νεοφιλελεθερισμός πράγματι...αλλά που είναι και ο σοσιαλισμός βρε σχολιαστή μου...Τα βλέπουμε και δεν τα μιλάμε που λέμε κι εδώ στην περιφέρεια(σοβαρή παράμετρος προγραμματικών δηλώσεων ένθεν κακείθεν πάντοτε...η παριφέρεια). "Μη τα μλάς"...χωρίς το ι....για να μαθαίνεις.
Και για να ξεπεράσω τη γλωσσολογία...δυστυχώς το είδος των σοσιαλιστών τείνει να εξαφανιστεί στην Ευρώπη με μετάλλαξη...δεν ξέρω που θα καταλήξουμε. Πάντως το επόμενο στάδιο νομίζω οτι το βλέπεις κι εσύ. Παρά το γεγονός οτι δεν συμφωνείς ωστόσο η συνεργασία (!)είναι μονόδρομος....
Μία καλή ερώτηση σε γκάλοπ θα ήταν η εξής: Πόσο εμπιστεύεστε τα γκάλοπ;...
Αλλά δεν βλέπω κανένα μάγκα να βάζει αυτή την ερώτηση...
Όσο για την επικοινωνία και τις ανάγκες; Η παρούσα κυβέρνηση στηρίζει το είναι στα γκάλοπ και όχι στις ανάγκες κάνει καθαρά διαχείριση της πληροφορίας που δέχεται από τις δημοσκοπήσεις και τίποτε άλλο. Έχει πάντως αποτέλεσμα....
Δυστυχώς ψαρά, με αυτά και με εκείνα μας απέμεινε η διαχείριση αντί της Πολιτικής ...γι' αυτό και η απόσταση του κόσμου είναι πιο εύγλωττη απο τα γκάλοπ και τα νούμερα....μέσα στην κοινωνία όπου γίνονται 'γκάλοπ' στην ελπίδα και στην διαχείρισή της απο τους πολιτικούς....
Γεια σου Ελένη,
Θα συμφωνήσω περισσότερο με τον gpapoul. Ο περισσότερος κόσμος για τους λόγους που αναφέρεις, αλλά και για πολλούς άλλους όπως οι ρυθμοί ζωής και η αλλαγή στις προτεραιότητες του έχει απαξιώσει πολιτικές διαδικασίες και όσοι έχουν αυτό το «μικρόβιο» έχουν βρει εναλλακτικές διεξόδους όπως το διαδίκτυο.
Μπορεί να μην είναι το ίδιο ακριβώς, αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερο από το να συζητάω με κάθε λογής βολεμένους που κοιτάνε το πως να βολευτούν ακόμα περισσότερο χτίζοντας κομματικό στρατό.
Τώρα για τις δημοσκοπήσεις. Εγώ τις βλέπω ως εργαλείο για όλους μας και όχι μόνο για τα κόμματα. Επειδή έχω και μια εμπειρία συμμετοχής σε 8 εκλογικές αναμετρησεις, σε πάρα πολλά γκάλοπ διαφόρων ειδώ, απλά λέω ότι είναι κάτι χρήσιμο αν ξέρεις να τις διαβάζεις και λένε πολλά για το τι πιστεύει ο κόσμος. Ολα αυτά βεβαια με την προυπόθεση ότι είναι επιστημονικά έγκυρες. Απλά διαφωνώ στο να αποτελούν θέμα συζήτησης για 5 μερες πριν τη δημοσίευση τους και 5 μέρες μετα. Αυτο δεν εξυπηρετεί κανέναν πλην των δελτίων των 8.
ndn για το διαδίκτυο έχω απαντήσει και στον Γιώργο τόσο για τον χρόνο που χρειάζεται για να καταλάβεις τον απέναντι γράφοντα όσο και για το γεγονός οτι η ζωντανή επικοινωνία ευτυχώς δεν μπορεί να αντικατασταθεί απο την εικονική. Αυτή είναι η άποψή μου.
Για τα γκάλοπ όπως όλα τα πράγματα (και το διαδίκτυο) χρειάζεται το μέτρο. Η 'στιγμή' δεν είναι και το τελικό αποτέλεσμα και δυστυχώς όταν κάθε δυο μέρες τα κανάλια και οι εκδότες παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνει την αλήθεια...τουναντίον μάλλον την διαμορφώνει ;)
Νάσαι καλά στο όμορφο Λονδίνο αλλά και στο κέντρο της Ευρώπης που όλο κάτι ταξιδάκια βλέπω να περιδιαβαίνεις....
Εχεις δίκιο. Μια διαπίστωση που κάνει κάθε σκεπτόμενος πολίτης ειναι αν η "πολιτικές" συζητήσεις ειναι πράγματι πολιτικές και όχι λαϊκισμός και αν παράγουν Πολιτική.
Ισως μια εναλλακτική οπτική μας έσπρωχνε να δούμε τι είδους Πολιτική παράγεται απο τις τηλεοράσεις, τα γκάλλοπ και τους Λαζόπουλους.
( Τι τον ανέφερα τωρα αυτόν, οκ ξέχνα τον )
Εγω θα σου πω αυτο που θα σου ελεγα και απο κοντά. Οτι δηλ. Πολιτική ειναι αυτό που μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί σωστά και δίκαια στην κοινωνία.
Δεν διαφωνείς φαντάζομαι :)
Η ακατάσχετη μπλαμπλαλογία περι γκάλλοπς, αναλύσεις για βλακίες σε παραθυρικό τιβι-χρόνο 7' λεπτών ειναι τροφή για τα ίδια τα μέσα και δεν μπορούν ούτε 5% πολιτική να παράγουν.
Επίσης, η Πολιτική δεν ειναι προϊόν ευρείας παραγωγής και κατανάλωσης, αφου πρώτα πρέπει να αφουγκραστεί κανεις τον σφυγμό του κόσμου και μετά να μιλήσει πολιτικά, αφήνοντας κατα μέρος τον λαϊκισμό. Η παραγωγή πολιτικής ειναι προϊον ωρίμανσης.
Αναρωτιέμαι, πόσοι πολιτικοί μπορούν να το κάνουν αυτό ;
Να παράγουν Πολιτική ;
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς ατσαλάκωτους;
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.
Μ΄αρέσει πολύ η αισιοδοξία σου Ελένη! Που ψάχνεις με πείσμα να βρεις εναλλακτικές λύσεις και τρόπους για να παράγουν πολιτικό διάλογο (και λύσεις) τα κόμματα εξουσίας.
Και δηλαδή βρε Κούκο μου αν εσυ που δεν ψάχνεις στα κόμμματα εξουσίας τι προσδοκάς απο τα κόμματα διαμαρτυτρίας; Γιατί και κάποιοι πρέπει να κυβερνούν ξέρεις...κι αυτό δεν έχει να κάνει με τη δική μου αισιοδοξία αλλά με την πραγματικότητα....
Οσο για τους ατσαλάκωτους εμένα δεν μου λείπουν καθόλου αλλά ξέρεις να δεν μου αρέσουν κι οι επιμελημένα ατιμέλητοι...;)
Τζονάκο και βέβαια δεν διαφωνώ με όσα λες και το ξέρεις...Η Πολιτική δεν είναι κερασάκι στην τούρτα ούτε περιτύλιγμα δώρου....είναι περιεχόμενο κι αυτό ακριβώς σημαίνει πολιτική συζήτηση και πράξη όπερ δεν γίνεται εδώ και πολύ καιρό μέσα στην κοινωνία εξού και τη έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων και αξιοπιστίας των πολιτικών...αυτό έχει αλλιώσει τα πράγματα και γι΄αυτό θριαμβεύει ο Λαζόπουλος λέγοντας φυσικά τα αυτονότητα ....που πουλάνε ακριβώς γιατί δεν τα λένε οι θεσμοί και οι πολιτικοί....
Ελένη μου σεβαστή η άποψή σου. Κατά τη δική μου, είναι καλύτερα να ψάχνεις στα τυφλά καινούριους δρόμους, παρά να βαδίζεις τη πεπατημένη. Πράγματι κάποιοι πρέπει να μας κυβερνούν. Αλλά αν ψάχνεις σ αυτούς (και τις καλές τους προθέσεις) τη λύση τότε είσαι σίγουρα αισιόδοξη. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.
Φιλιά!
Αγαπητή Tractatus,
δεν είμαι κάνας "βαρύς κι ασήκωτος" μελετητής της πολιτικής ιστορίας, αλλά, απ' ό,τι έχω αντιληφθεί μισόν αιώνα τώρα που παρακολουθώ την «πολιτική ζωή», το μόνο που υπάρχει ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι... ο τίτλος του μπλογκ σου.
Όσο για τις δημοσκοπήσεις, νομίζω ότι θα πάψουν να σαχλαμαρίζουν, ΑΝ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ Α' ΥΛΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΟΥΣ.
Καμμιά άλλη επιχείρηση δεν παίρνει δωρεάν την α' ύλη της!!!
Ακόμα κι οι πιό ληστρικές/αποικιακές κάτι πληρώνουν ως αντίτιμο.
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων γιατί δηλαδή πρέπει να έχουν τζάμπα την γνώμη μας για τούτο και για τ' άλλο;;;
Γιατί πρέπει να έχουν τζάμπα την α' ύλη τους;;;
Αν αρχίσουν να μάς πληρώνουν για να τους την πούμε, να δείς που θ' αλλάξουν πολλά πράμματα σ' αυτόν τον τομέα.
Όταν όλα έχουν εμπορευματοποιηθεί υπό το καθεστώς της "ελεύθερης" αγοράς γιατί η γνώμη μας πρέπει να παρέχεται δωρεάν στους κάπηλούς της;;;
Άς το σκεφτούμε λίγο καλλίτερα κι ας φερθούμε ως συνεπή υποκείμενα της "Ε".Α.
Άμα οι ...ατσαλάκωτοι δημοσκόποι υποχρεωθούν να πληρώνουν κάθε δημοσκοπούμενο, κόβοντας και το σχετικό χαρτάκι "αγοράς γνώμης" και αποδίδοντας τον ΦΠΑ κλπ..., αν μη τί άλλο δεν θα μπορούν εύκολα να βγάζουν αποτελέσματα «από το τσεπάκι» όπως μερικοί απ’ αυτούς τώρα...
Και μη μού αντιλέξει κανείς ότι είναι δύσκολο "τεχνικά"... Στις τηλεφωνικές μπορεί να πιστώνεται αυτόματα ο λογαριασμός τηλεφώνου του δημοσκοπούμενου και στις άλλες πληρωμή "cash" επιτόπου...
αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων
Υ.Γ.
{για τον Σχολιαστή}
Αυτό το παλιοκομμούνι τον Κέϋνς, που τον θυμήθηκες;;;
α-α-ε
Ν.
Πάλι τον έπιασε τρέλα τον Αλαβάνο ;
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει κόσμος που επηρεάζεται από αυτές τις δημοσκοπήσεις και επιλέγει την ψήφο του ανάλογα. Γιατί εκεί είναι η πραγματική ζημιά.
κούκε μου δεν είναι θέμα αισιοδοξίας αλλά ρεαλισμού...πότε και απο που εσυ προβλέπεις να βγούν οι νέες ποιότητες κυβερνώντων και...φυσικά δεν γνωρίζω την ηλικία σου αλλά αν μιλάς για πολύ μελλοντικά κάποιοι δεν θα είμαστε ΕΔΩ που λένε...εξού και ο ρεαλισμός...
ν.λάμπη πράγματι αυτή είναι μια ρεαλιστική οδός... να μην απαντάμε στις δημοσκοπήσεις αλλά και να μην ανταποκρινόμαστε σε επικοινωνιακές ψηφοθηρίες...πόσοι, όμως, μπορούν τελικά να αντισταθούν και να μπορούν κάποιοι τελικά θα είναι η απαιτούμενη κρίσιμη μάζα;;;;Γιατί τελικά όλα μα όλα ακόμα και η οικονομία ναπολέοντα είναι θέμα Πολιτικής-δεν εννοώ-βαρειάς κι ασήκωτης αλλά αποτελεσματικής για το καλό των περισσότερων και όχι των λιγότερων...
kitsomitso και βέβαια συμφωνώ με όσα λές και φαίνεται :) όμως τελικά δεν κάνουμε κρίσιμη μάζα...προς το παρόν βέβαια...:)
Όλα καλά αδέρφια, αλλά εκείνη την "κρίσιμη μάζα" τί θέλετε και την αναφέρετε;
Υποθέτω ότι ξέρετε πού ανήκει ο όρος και τί επακολουθεί, όταν συγκεντρωθεί... Μπρρρρ...
Δεν θα τσαλακωθούν μόνοι οι «ατσαλάκωτοι», καλή μας Ελένη...
Όσο για την ναπολεόντεια απόψη για την «πρώτη ύλη» των δημοσκόπων, νομίζω πως δεν είναι κι άσχημη ιδέα ν' αρχίσουν να την αγοράζουν κι αυτοί.
Πολλά κερδίζουν με ...αέρα κοπανιστό.
καλέ μας κλαζομένιε που ψάχνεις για κακίες, το θέμα είναι η 'κρίσιμη μάζα' αλλά και η κρίσιμη μάζα όταν και όπου χρειάζεται...βλέπεις κι εσύ ακόμα και τις κακίες αξιοποιείς...επομένως τίποτα δεν πάει χαμένο...:)
Δημοσίευση σχολίου